fbpx

VALENTIN & THE DREAM TEAM

Experiența și rezultatele unei întregi echipe la dispoziția ta!

Valentin și echipa Body Engineering sunt primii care au aplicat și încă aplică programul BE, cu rezultate extraordinare și de durată.

Povestea lui Valentin

“În sfârșit, am găsit timp să fac ceea ce îmi propusesem de mult timp și pentru care am fost asaltat de rugămințile prietenilor, anume să scriu câteva rânduri despre povestea mea. Așa că am pus totul pe foaie.

Am fost gras încă de mic

Mereu am fost cel mai gras din clasă, atât la școală, cât și la liceu. Situația a continuat și în anii de facultate, însă nu m-am dat niciodată bătut, nu m-am mulțumit niciodată cu această condiție.

Am făcut dintotdeauna sport

Am luptat și am făcut dintotdeauna sport, în speranța că voi slăbi. Am practicat karate, înot, mergeam pe role, pe bicicletă, toate acestea în speranța unei motivații mai mari, am făcut pariuri pe slăbit cu prietenii mei grași încă de la 12 ani.

Făceam totul și orice ca să slăbesc

Începusem să studiez și devenisem cunoscător în subiectul „slăbit”. Făceam totul și orice ca să slăbesc, dar, în realitate, după rezultatele mele, Yo-Yo ar fi fost o poreclă bună pentru mine.

Valentin Bunea gras_Centru_Nutritie

De exemplu, m-am hotărât să dau examenul de bacalaureat la sport și atunci am descoperit alergarea. Aveam 119 kg. Am reușit să mai scad din grăsime şi am trecut și de examen.

Am continuat să alerg

Era extraordinar: credeam că îmi descoperisem vocația și mă simțeam fantastic! Însă rezultatele se lăsau aşteptate: nu slăbeam uşor deşi efortul fizic era susţinut.

Am participat la zeci de maratoane și triatloane. Am observat, însă, că, în timp, kilogramele au început să apară din nou, deși alergam aproape zilnic.

10 ani de alergat

În ciuda mişcării susținute, 10 ani mai târziu, la 28 de ani, aveam din nou aproape 120 kg. Mă antrenam pentru competiții, slăbeam până la 100 kg, alergam maratonul și, apoi, în câteva săptămâni, greutatea urca din nou și se stabiliza la 115 kg.

Valentin Bunea gras 2_Centru_Nutritie

Nici înfometarea nu m-a ajutat. Mai târziu, am aflat că organismul se adaptează la o cantitate mai mică de energie şi că, în momentul în care reîncepi să mănânci, recuperează toate kilogramele pierdute.

Apăruseră între timp și alte probleme

Aveam în mod obișnuit dureri de spate; eu dădeam vina pe statul pe scaun la birou. În 2011 am primit diagnosticul: dublă hernie de disc.

Se pare că 10 ani de alergare cu 40 kg în plus față de greutatea ideală nu a fost deloc o idee strălucită.

La 28 de ani o epavă

Eram eram obez, prediabetic, practic distrus de 20 de ani de sport făcut cu zeci de kilograme în plus.

Eram disperat

Eram disperat să slăbesc și, efectiv, eram dispus să fac orice pentru asta: de la maratoane la triatloane, sute de kilometri de bicicletă săptămânal, înfometări și diete care mai de care mai stupide!

Nevoia te învață

Din acea disperare s-a născut nevoia de documentare aprofundată. În timp, am descoperit un univers fascinant, care se lărgea exponențial cu fiecare oră de studiu.

Acestea s-au transformat, ulterior, în mii de ore de studiu, sute de cărți citite, prelegeri, seminarii, cursuri.

Disperarea de a slăbi a generat nevoie, nevoia a dus la o activitate pe care o făceam cu plăcere, iar activitatea s-a transformat într-un hobby.

Valentin Bunea dupa 10 ani_Centru_Nutritie

Acest hobby mi-a adus, în sfârșit, rezultatele pe care le căutam.

După aproape 30 de ani de încercări soldate cu eșec, reușisem să găsesc o metodă simplă și plăcută de a slăbi fără a fi nevoie de sport, numărat calorii, cântărit mâncarea sau mâncat la ore fixe!

Mai mult decât atât, pentru prima oară în viață greutatea se stabilizase și reușeam să mă mențin, spre surpriza celor din jur.

Primele rezultate

Rezultatele mele au generat curiozitatea prietenilor/colegilor de la birou, care mi-au urmat sfaturile.

Sfaturile au dus la rezultate pentru ei și pentru prietenii lor, care, la rândul lor, au trimis alți prieteni și, în timp, au venit și mai multe rezultate.

Aceste rezultate au aprins „flacăra pasiunii” pentru și mai multe rezultate.

Toată această activitate despre care vă vorbesc se petrecea în fața unei table, aflate la mine acasă. Prietenii mi-au îndemnat ani la rând să îmi deschid un „cabinet” – se poate spune că, efectiv, m-au împins de la spate să o iau pe acest drum.

De la pasiune la…

Nu credeam vreodată că voi abandona cariera de inginer, care m-a dus până în Arabia Saudită pentru proiecte de zeci de miliarde de dolari pentru un rol nesemnificativ, mi se părea mie, de… nutriționist.

Dar am urmat cursurile de acreditare oficiale, am deschis un SRL – Debutant. Apoi am demarat activitatea.

Înscrie-te in program

Cum se spune… „Restul este.. istorie.”

Am descoperit că valoarea expertizei tehnice acumulate pe parcursul carierei mele a fost de o importanță capitală, într-adevăr crucială în această odisee.

Astfel, mi-am dat seama că, pentru a avea succes în determinarea cauzelor și găsirea soluțiilor în acest sistem complex multifactorial, gândirea „inginerească” a contat mult mai mult decât un background de medicină generală.

Cu sprijinul decisiv al soției mele, am deschis centrul de nutriție și l-am numit Body Engineering.

Fiecare celulă din corpul meu respiră și trăiește după principiile Body Engineering.

Eram prediabetic

La 28 ani aveam o vârstă metabolică de 45 de ani: eram gras, obosit şi cu un nivel de insulină foarte mare dimineața: 38 uUI/mL. Practic, eram prediabetic şi călcam pe urmele părinților mei diabetici.

Valentin Bunea gras 3_Centru_Nutritie

Şi, cu toate acestea, am aflat că predispoziția genetică nu înseamnă că te vei şi îmbolnăvi. Contează ce combustibil îi oferi corpului.

Mâncarea procesată îţi activează predispoziția genetică. Acum, dimineața, am un nivel al insulinei de 3,7 uUI/mL. Şi am realizat acest progres fără medicamente.

M-am trezit

M-am trezit acum 10 ani și această alimentație mi-a adus nenumărate beneficii la care nici nu visam:

 • Pot mânca, practic, în cantitate nelimitată; am scăpat pentru totdeauna de numărat calorii și de mese fixe, iar asta pentru un supraponderal/obez este „raiul pe pământ”;
 • Pot mânca oricând/aproape orice, fără să mă umflu la loc, instant, ca înainte;
 • A scăzut dramatic inflamația din articulații, spate, genunchi, umăr (am 7 operații, 5 la genunchi, 2 la claviculă și o dublă hernie de disc neoperată);
 • Pot munci zi de zi 16h, cu ferestre mari de claritate mintală;
 • După 30 de ani de alimentație deficitară, în sfârșit, pot memora rapid;
 • Nu am mai răcit din 2010, deși vestimentația mea iarna și la -15 grade se compune doar din tricou și pantaloni scurți (în decembrie 2016 am stat 25 de minute în apă cu gheață;
 • Digestia este perfectă, tenul curat, pielea strălucitoare, nu au mai apărut carii noi, au dispărut, într-un final, mătreața și eczemele;
 • În plus, zilnic, am 2-3 ore de studiu și creierul procesează fantastic.

Înscrie-te in program

Să mai continui?

Sunt atât de mult beneficii încât aș putea scrie o carte. La 38 de ani sunt în cea mai bună formă fizică și mintală. Sunt echilibrat emoțional, având un excelent management al stresului.

Valentin Bunea cu copiii_Centru_Nutritie

Ştiţi când se strică acest echilibru? Când calc strâmb. Dar este ceva asumat. Dintr-odată apar:

 • Balonări, constipație, arsuri, mâncărimi de piele, ceață mintală;
 • Dureri de articulații, mă dor genunchii și umărul, simt durerile de spate;
 • Apare oboseala, obișnuit fiind să mă trezesc la 06:00 „fresh”, mă trezesc cu greu la 08:00, obosit;
 • Devin irascibil, dispare cheful de muncă, se instalează depresia temporară, scade productivitatea.

În câteva zile, revenind la o alimentație corectă, revin şi beneficiile.

Trăiesc visul din copilărie

Pentru prima oară în viață am o greutate stabilă. Sincer, acest aspect nici nu mai este interesant, date fiind toate beneficiile de mai sus. Sunt un om transformat.

Nu am apucat să vă povestesc despre beneficiile excepționale ale alimentației corecte din perioada de pre-concepție / sarcină / alăptare / diversificare și pentru copii.

Dacă o cunoașteți pe Beatrice, fetița noastră, nu trebuie să mai continui. Dacă urmăriți pagina noastră, o știți cum arată din poze. Cognitiv depășește orice așteptări.

Valentin Bunea patinoar_Centru_Nutritie

Cei mici sunt de multe ori victimele inconștientei noastre, iar, pentru a le oferi un viitor durabil, departe de sălile de spital, trebuie să le punem la dispoziție acum elementele necesare unei dezvoltări armonioase.

Înscrie-te in program

Dezvoltarea lor începe în mediul oferit de mamă până în momentul naşterii şi continuă cu fiecare masă pe care le-o oferim.

Fetița noastră, Beatrice, până la 6 ani a luat o singură dată câteva lingurițe de Panadol, niciodată antibiotice. Astfel, de la 1 an și jumătate, de când merge la grădiniță, dintre cei 80 de copii a înregistrat cele mai puține „absențe”. Imunitatea puternică începe cu alimentația sănătoasă.

Ca să conchid

Închei prin a arăta că am reuşit să ies din mocirlă prin forțele proprii. Am descoperit oameni care au înțeles ce am vrut să fac și care m-au sprijinit. Și încerc să le spun tuturor că, dacă eu am putut, atunci oricine poate.

Îmi susțin clienții până la capăt, până la obținerea rezultatelor dorite.

Iar rezultatele vin pentru că eu sunt acolo pentru ei, zi și noapte, pentru că-i înţeleg foarte bine, pentru că, încă de la grădiniță, am fost gras și m-am zbătut timp de aproape 30 de ani cu frustrări, angoase, pofte, foame continuă, mâncat emoțional, diete, regimuri și sport până la epuizare.

Tu nu trebuie să înveţi din propriile greşeli, aşa cum am făcut eu, ci poţi învăţa din greşelile mele: fără poticniri, fără alegeri proaste, dar cu susţinere din partea mea şi a echipei Body Engineering.

Valntinea Bunea dare to dream_Centru_Nutritie

Peste ani îţi vei mulţumi pentru decizia inspirată de schimbare a viitorului tău.

Și tu poți reuși!

Îți mulțumesc pentru răbdarea de a parcurge aceste multe rânduri”

Scris de…

Valentin Bunea, BEng, CIRM, NEBOSH

Înscrie-te in program

Copilăria Lui Vali

La 10 ani, Vali era copilul grăsuț din clasă, cu toate că mergea la karate și înot. La 14 ani era cel mai “Împlinit” din clasă, lucru sesizat și de profesoara lui de limba română, de față cu toți colegii.

Pragul De 100kg

În liceu a reușit “performanța” de a atinge 100 kg, moment în care a început programul recomandat de principiile Institutului Național De Endocrinologie. Meniuri de 3 mese și 2 gustări, restricții calorice, ore fixe și mâncare cântărită.

Primele “Rezultate”

După programul urmat, Vali a atins pragul de 25kg. Din păcate acestea erau în plus, nu în minus așa cum se aștepta el.

Rock Bottom

Dubla hernie de disc și lipsa rezultatelor duc la o depresie suprapusă cu pierderea job-ului.

Începutul Schimbării

Vali profită de timpul liber și studiază nutriția, biochimia și anatomia. Stă câte 12h pe zi, “îngropat” în cărți și studii și, după 3 luni, realizează că tot ceea ce învățase până atunci despre corpul uman era greșit.

Rezultatele Așteptate

După 9 luni, Vali era în cea mai bună condiție fizică și psihică, totul fără sport! Nu renunță la studiu, acesta transformându-se ușor ușor într-o obsesie.

Primii “Clienți”

Energia ridicată, puterea de muncă, claritatea mentală și forma fizică îmbunătățită, toate sunt observate de către prieteni care încep să îi pună întrebării și să aplice sfaturile lui Vali, reușind să obțină aceleași rezultate pe care le obținuse și el.

Nașterea Body Engineering

După ce este împins de la spate de zeci de prieteni care au avut rezultate remarcabile cu sfaturile lui, Vali înființează Body Engineering, un program care reușește să transforme viața a sute de oameni în doar 3 luni, fără sport, fără mese și ore fixe și programe militărești!

Echipa Body Engineering

Printre primii clienți, Vali întâlnește oameni pasionați și la fel de “obsedați” ca el și reușește să formeze dream team-ul Body Engineering
Dr. Cosmin Nistoran
The Low Carb MD

Ne-am dorit să avem în echipă un specialist empatic, inteligent emoțional, cu gândire critică, la curent cu studiile noi care…

Corina Stanciu
Nutrition Advisor

Ai făcut o programare sau ne-ai trimis un e-mail? Corina va fi punctul de legătura dintre tine, echipa Body Engineering…

Cosmin TĂNASE
Nutrition Adviser
Crina Pirvu
Nutrition Advisor

A indraznit sa aleaga diferit pentru a nu repeta greselile alimentare din familie. Aplicand principiile Body Engineering a reusit sa…

Florin Preuteasa
The Body Shaper

Doar 15 minute de efort fizic pe săptămână pentru a arăta fantastic? Știm, sună prea bine pentru a fi adevărat.…

Amira Radulescu
The Psychologist

Amira Rădulescu este profiler si specialist in analiză și evaluare comportamentală, trainer internațional și coach, fiind licențiată în Psihologie și…

Aparitii in presa

Popesco Show #47

Popesco Show #47

Valentin a revenit la Popesco Show in podcastul cu nr 47 unde au discutat despre importanta somnului, sauna, bai in gheata, gadgeturi care monitorizeaza somnul, mersul la sala, suplimente, cum sa iti formezi obiceiuri sanatoase, metoda Wim Hof, fasting, documentarul...

Interviu Thinkhealthy.ro

Interviu Thinkhealthy.ro

Valentin este fondatorul Body Engineering, locul in care, spune el, “vii sa devii sexy, fara sa faci neaparat sport, fara sa numeri calorii, fara sa ai mese la ore fixe”. A fost dintotdeauna o persoana supraponderala, inca de cand era mic si aceasta nevoie l-a facut...

[VIDEO] Matinal Radio Romania Actualitati

[VIDEO] Matinal Radio Romania Actualitati

BAIE ÎN APĂ CU GHEAȚĂ, LA MINUS 15 GRADE CELSIUS ! Săptămâna trecută, când în Capitală erau în vigoare coduri portocalii de viscol, dar și de ger, un bucureștean a fost pozat mergând cu bicicleta în tricou și în pantaloni scurți ! Biciclistul se numește Valentin...

Podcast PlayerFM

Podcast PlayerFM

Invitatul de azi este Valentin Bunea, fondatorul Body Engineering, un centru de nutritie cu o abordare diferita asupra alimentatiei si cu recomandari complete si personalizate pentru nevoile fiecaruia. Valentin a fost "gras de mic copil" cum spune chiar el, si pana la...

Articol KanalD

Articol KanalD

Fiecare zi o incepe cu o baie in lada frigorica si traieste dupa propriul lui anotimp! Imbracat doar in sort si tricou cand afara sunt minus sase grade, Valentin Bunea e o aparitie halucinanta nu doar in trafic, ci si pe retelele de socializare! Citeste continuarea pe...

Conferinta ziua varstnicului

Conferinta ziua varstnicului

In oct 2019 Valentin a fost invitat de catre "Fundatia Regala Margareta a Romaniei" sa vorbeasca despre alimentatia corecta pentru persoanele in varsta. Link eveniment: https://www.fpmr.ro/evenimente-si-campanii/conferinta-ziua-varstnicului/ Poze de la eveniment:...

Articol Biciclistul Zapezii – PressOne

Articol Biciclistul Zapezii – PressOne

Bucureșteanul Valentin Bunea este un inginer devenit nutriționist, care, împreună cu un medic și un psiholog, a creat conceptul Body Engineering. Ei oferă soluții personalizate celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și activ. Citeste continuarea:...

Telefon

WordPress Video Lightbox