fbpx

În corp sunt circa 5 litri de sânge care necesită doar 5 grame de glucoză. În postarea anterioară arătam că 500 grame de pâine conţin 355 grame de glucoză.

Asta înseamnă un val uriaş de glucoză pentru organism la o singură masă – şi nu am calculat glucoza care rezultă din cartofii prăjiţi şi din prăjitura care completează masa respectivă.

Cu un astfel de aport zilnic de carbohidraţi nu este de mirare că la 40 de ani ai peste 100 kg şi un prediabet nediagnosticat.

Dacă ţi-ai făcut analizele şi glucoza ţi-a ieşit în limite normale, nu te bucura. Nu ţiai analizat insulina, care îţi garantez că este mare. Iată legătura: pancreasul lucrează la cote de avarie ca să scoată cele peste 350 de grame de glucoză din sânge cu care te otrăveşti zilnic, pompând valuri de insulină. Şi asta pentru că nivelul ridicat de glucoză în sânge este toxic pentru corp. În câţiva ani pancreasul va obosi şi atunci se va instala diabetul.

Şi dacă decizi să îţi faci analizele, aruncă o privire şi asupra nivelului trigliceridelor

– depăşirea limitelor admise înseamnă rigidizarea arterelor sau îngroşarea pereţilor arterelor (ateroscleroza) ceea ce creşte riscul de accident vascular cerebral, etc.

Încă mai crezi că nivelul ridicat al trigliceridelor (corelat cu obezitatea şi în special grăsimea viscerală, adică grăsimea depusă în jurul organelor interne) este cauzat de consumul ridicat de grăsimi?

WordPress Video Lightbox