fbpx

Ce ziceți dacă renunțăm la acest obicei sau ne întoarcem la ce însemna desert odinioară? Acum 50 de ani desert însemna 2 lingurițe de dulceață. Azi desert înseamnă 2 papanși (pâine) fierți în ulei de motor, 50g de pudră de zahăr și juma` de borcan de dulceață.

Vino în programul nostru ca să vezi ce înseamnă un desert ok. 

 

CONCEPTUL DE DESERT

La noi în familie nu există conceptul de DESERT. Beatrice, fetița noastră nu a rostit acest cuvânt până la 4 ani pentru că noi nu îl folosim.

Niciodată când ieșim în oraș nu comandăm DESERT. Absolut NICIODATA. La fel cum niciodată nu există pe masă la restaurant pâine. Chelerul află de la prima interacțiune că suntem DIABETICI. 100g de pâine = 50 de grame de glucoză.

Nu comandăm niciodată FRESH pentru că știm că este doar apă cu zahăr. 200ml de fresh de portocale = 18g zahăr. 200 ml de Fanta = 20g zahăr. Go figure that shit out.

Managementul grădiniței știe că fetița are diabet și nu are voie să mănânce pâine și dulciuri pentru ca așa avem indicații de la medic.

Când cumpărăm sirop de tuse explicăm farmacistului că fetița are diabet (80% dintr-un sirop de tuse este zahăr) și apare imediat alternativa fără zahăr.

Când cumpărăm ciocolată întrebăm de raionul pentru „diabetici”. Mă gândesc că poate s-ar numi mai bine raion pentru cei care nu doresc să ajungă diabetici.

 

COPILUL NOSTRU ŞTIE MAI BINE CE ARE DE FĂCUT

Când mergem la cumpărături Bea știe exact care sunt iaurturile fără zahăr, ciocolata fără zahăr, înghețata fără zahăr. Știe să-și prepare singură acasă iaurt cu fructe cu stevia.

Într-o zi stăteam lângă o ladă frigorifică plină de înghețată și m-a întrebat ce este înauntru. O mămică de lângă noi a rămas interzisă „Cum, copilu` nu știe ce este înghețata?” – uite că a aflat..

Din fericire ne pricepem să-i facem „1000 de înghețată” acasă din mascarpone, lecitină, fructe și stevia. Știe că poate mânca oricât are chef. Tot ce are de făcut este să spună ce culoare să fie.

Ne place să fim direcți în comunicare și să punem egal între DESERT și DIABET. Știu, se spune că suntem #exagerați. Noi o numim educație.

 

WordPress Video Lightbox