fbpx

Simţi că nu mai eşti eficient ca acum 5-10 ani?

Ei bine, nu o să îţi spun că poţi fi ca la 20 de ani, însă cu siguranţă poţi fi mai bine decât eşti acum.

Printre măsurile care se impun ar fi aceea de A SLĂBI. 🙂

Şi asta pentru că grăsimea acumulată în corp (10-20 kg în plus) are un efect negativ asupra performanţelor tale.

Grăsimea “loveşte” vasele de sânge din creier, determinând micro-sângerări şi leziuni ale materiei albe, ducând până la atrofia creierului (adică diminuare ireversibilă a volumului creierului) şi la apariţia afecţiunilor neuro degenerative.

Practic, funcţiile cognitive sunt diminuate, fapt susţinut de o serie de studii care arată că persoanele supraponderale şi obeze au performanțe cognitive mai slabe decât cele care nu au probleme cu greutate.

Materia albă din creier, situată în profunzimea emisferelor cerebrale şi cerebeloase, asigură transmiterea informaţiei în creier. Studiile au identificat diferenţe mari între volumul materiei albe din creierul persoanelor supraponderale şi obeze şi cel al persoanelor slabe. La 50 de ani, de exemplu, persoanele supraponderale au un volum al materiei albe de 445 cm3, în timp ce persoanele slabe ating acest volum abia la vârsta de 60 de ani.

Deci, GRĂSIMEA TE ÎMBĂTRÂNEŞTE CU 10 ANI.

Admitem că este firesc ca dimensiunea creierului să scadă urmare a înaintării în vârstă, însă de ce am ajuta grăbirea procesului?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17563341
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18841011
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2992176/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17493197
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24089543

WordPress Video Lightbox