fbpx

Poate ai auzit că nivelul de trigliceride crește dacă mănânci grăsime. Este o afirmație falsă. Nivelul de trigliceride din corpul tău nu are nicio legătură cu consumul de grăsime. Citește mai departe.

CE SUNT TRI-GLICERIDELE?
Trigliceridele sunt formate din 3 acizi grași și o legătură din glicerol. Glicerolul poate fi convertit în glucoză, deci trigliceridele sunt o combinație de grăsime + glucoză. Trigliceride = energie. Două trigliceride = 6 acizi grași + 1 gram de glucoză.

AVEM NEVOIE DE TRIGLICERIDE? 
Depozitul de grăsime din corpul nostru înseamnă intre 20 și 40 de miliarde de celule de grăsime pline cu… Trigliceride.

Slăninuța de care vrei să scapi înseamnă un depozit de miliarde de celule de grăsime pline cu trigliceride (energie) care ne va ține în viață dacă rușii se vor plictisi într-o zi și se vor hotărâ să ne anexeze.

CUM SE FORMEAZĂ TRIGLICERIDELE? 
I. Consumi fructoză
100% din fructoza consumată din fructe, fresh-uri, zahăr, miere, siropuri de arțar, sirop de agave este convertită de ficat în trigliceride și trimise în țesutul de grăsime.

Corpul uman nu are nevoie de fructoză, nu are transportor pentru fructoză, nu are depozit pentru fructoză.

II. Consumi alcool
100% din alcoolul etilic consumat este convertit de ficat în trigliceride și trimise în țesutul de grăsime.

Corpul uman nu are nevoie de alcool, nu are transportor pentru alcool, nu are depozit pentru alcool.

În urma conversiei fructozei și alcoolului în trigliceride rămân picături de grăsime în ficat și faci foie gras și există și un compus chimic rezidual numit acid uric.

III. Ești orășean
Cel mai probabil ești sedentar. Consumi moderat carbohidrați și astfel cele 2 rezerve de glucoză din corp sunt pline. (300g în mușchi și 80g în ficat).

Mănânci in continuare carbohidrați, glucoza ajunge in sânge și nu are unde să fie depozitată. Ficatul convertește tot surplusul de glucoză în trigliceride.

IV. Nu ești sedentar
Ai cele 2 rezerve de glucoză pe jumătate goale dar bei fresh-uri, sau băuturi îndulcite cu zahăr, miere, siropuri, consumi dulciuri. Zonele de depozitare din mușchi și ficat au o rată maximă de absorbție pe minut.

Un val prea mare de glucoză înseamnă că doar o parte din glucoză ajunge în depozite și restul este convertit în trigliceride.

AI UN NIVEL CRESCUT DE TRIGLICERIDE? 
Nivelul crescut de trigliceride din sânge este o consecință directă a consumului de cereale, pâine, cartofi, orez, covrigi, fresh-uri, fructe, zahăr, miere, siropuri de agave și arțar, nu are nicio legătură cu consumul de grăsime.

Dacă ar fi avut atunci rațele ar produce foie gras cu ulei de rapiță și soia, nu cu cereale.

MILIARDE DE CELULE DE GRĂSIME
Denumite tehnic adipocite, se pare că homo sapiens construiește până la 7 ani numărul total de celule de grăsime pe care le va umple și le vom goli de mai multe ori pe parcursul vieții.

PROBLEMA
Fiecare celulă de grăsime își poate mări diametrul de maxim 20x.

THEN YOU ARE F*CKED
Odată ce ți-ai umplut polistirenul (celulele de grăsime subcutanată) corpul va fi nevoit să trimită energia (trigliceridele) în altă parte.

Ai ghicit, o va trimite între organe (grăsime viscerală) și in organe (grăsime ectopică).

Atunci ai dat de dreq, apar chenare în analize și începi să cotizezi pe la halate albe.

COLESTEROLUL VLDL
Trigliceridele produse de ficat sunt împachetate in autobuzul VLDL care le va livra către țesutul de grăsime.

Când vine autobuzul să livreze trigliceridele, ușa de la celula de grăsime se deschide și dacă celula este plină de trigliceride deja, când se încearcă livrarea trigliceridelor noi în celulă trigliceride vechi din celulă ies în sânge.

Acest tip de autobuz/ colesterol are diametru mic, oxidează rapid și se lipește cu spor de artere. Și nu vrei asta.

În fiecare autobuz VLDL intră fix 5 trigliceride, in analize vei vedea că scrie că valoarea este calculată. Se împarte numărul de trigliceride la 5 și obții valoarea VLDL.

Cu cât ai mai multe autobuze VLDL cu atât ai mai puține HDL, colestrol bun cum i se mai spune.

EȘTI SLAB ȘI POȚI MÂNCA ORICE, ORICÂND?
Astfel dacă până la 7 ani corpul tău a creat puține celule de grăsime și le-ai umplut, poți fi sub sau normoponderal și să ai o găleată de grăsime între și in organe, și nivelul de trigliceride poate fi 2000 – 4000 mg/dL.

Aceste specimene se numesc Thin on the Outside, Fat on the Inside (TOFI). Îi recunoști rapid, nu au colac de grăsime ci burtă de somalez.

Sunt prediabetici sau diabetici și nu știu, au arterele înfundate de la 35 de ani. One hamburger away from a heat attack.

GRAS FRUMOS ȘI SĂNĂTOS
Un procent foarte mic din populație poate crea celule noi de grăsime în polistiren, astfel pot avea sute de kilograme de grăsime și analize perfecte.

PASTILE
Te duci la medic, ai ficatul gras, nivel crescut de trigliceride / colesterol, ți se interzice să consumi grăsime, primești niște pastile cu mențiunea de a reveni peste 3 luni pentru a primi mai multe pastile.

Între timp ești recomandat pentru investigații suplimentare la alți colegi medici. Sistemul se numește ping pong, umple buzunarele halatelor și crește cifra de afaceri ale clinicilor.

LA BODY ENGINEERING 
Valoarea trigliceridelor scade cu minim 30% în doar prima lună. După 3 luni de program peste 95% dintre membri au valori excelente pentru trigliceride, adică intre 40 – 70 mg/dL.

Dă un share și îngrozește-ți prietenii, pune un tag pentru un slab care poate mânca orice, oricând, oricât. S-ar putea să-i salvezi viața.

WordPress Video Lightbox