fbpx

Zahărul este probabil mult mai rău decât orice alt drog. Înainte să vă enervați, ascultați ce vreau să spun. Poate nu veți citi până la capăt, când mă refer la zahăr includ miere, siropul de agave și siropul de arțar. Chimic vorbind sunt aproape identice.

Nu spun că efectele altor droguri nu sunt groaznice – spun că zahărul este cel mai rău drog pentru că este cel mai folosit dintre toate.

Este insidios și omniprezent în toate produsele pe care le consumăm. Zahărul omoară oameni zilnic – încet și urât.

Este vinovat de rezistența la insulină, diabet, sindrom metabolic, obezitate, boli cardiovasculare, boli neurologice (Alzheimer, de exemplu).

Este legal să folosești și să vinzi zahăr și aduce profituri enorme. Nu doar producătorii de “mâncare” beneficiază din punct de vedere financiar de pe urmă sa ci și doctorii și companiile majore de medicamente.

Zahărul este vândut copiilor noştri și le distruge creierele. Nu numai că îi îngrașă, dar le reduce și capacitatea de gândire, de concentrare, nu pot sta locului – sunt practic drogați. Nu mă credeți? Scoateți zahărul doar o zi din alimentația lor.

Majoritatea copiilor cu probleme și-ar putea îmbunătăți viața dacă și-ar schimba nutriția. Este înnebunitor.

Să ne gândim la un lucru: copiii se nasc în stare de cetoză. Atât timp cât mamele îi hrănesc exclusiv prin alăptare, ei rămân în stare de cetoză. Auzim mereu că laptele de sân este cel mai bun – este un moment important pentru dezvoltarea creierului lor. Creierul uman este 60% alcătuit din grăsime (din care 80% grăsime saturată) și peste 60% din laptele de sân sunt grăsimi (dpdv caloric).

Dar să ne uităm la ce se întâmplă – mamele nu mai alăptează, trec pe lapte praf plin de zahăr și ulterior pediatrii forțează introducerea cerealelor de la 6 luni, apoiurmează mâncare pentru bebeluși cu zahăr adăugat. Înainte de prima lor aniversare sunt deja crescuți pentru a deveni mai târziu dependenți de zahăr.

Să oprim această nebunie!

Dacă nu este bun pentru noi nu ar trebui să fie bun pentru copiii noștri. Cerealele sunt furaje pentru animale, hrana muncitorilor, soldaților, în trecut mâncarea sclavilor.

Nu dăm copiilor alcool și nu îi lăsăm să fumeze marijuana sau să prizeze cocaină pentru că știm că ar fi rău pentru ei.

Avem bebeluși care sunt dependenți de zahăr. Imaginați-vă cum ar fi un bebeluș dependent de alcool sau cocaină. Ce credeți că ni s-ar întâmpla nouă, ca părinți?

Haideți să vedem zahărul pentru ceea ce este el cu adevărat și să întrerupem acest lanț al dependenței. Zahărul nu este mâncare. Este un DROG.

În loc de încheiere, FĂINA este 75% amidon care se transformă în glucoză. 100 de grame de pâine înseamnă 75 de grame de glucoză în sânge. Pâinea este tot ZAHĂR. 2 sandwich-uri la școală înseamnă minim 200g de glucoză. Mai punem „un chips”, un covrig și un Sprite, și iată meniul școlarului până la prânz. 300g de zaharuri care ajung în sânge. Până la primul job copiii tăi vor fi procesat 2 TONE de zaharuri. (desigur Best Case Scenario..)

În România 10% dintre adulți sunt diabetici, încă 10% dintre adulți umblă cu diabet nediagnosticat, 50% dintre adolescenți sunt supraponderali, 25% fiind obezi. Estimatul pentru 2050 ne duce către 1 miliard de diabetici la nivel global.

La nivel global – 15.000 de amputări cauzate de diabet.

În UK (populație – 64mil) – 150 de amputări zilnic cauzate de diabet.

În România (populație 15 mil) sunt 60 de amputări zilnic.

Suntem în top.

Pericolele zahărului la „România te iubesc”:

Partea I: http://bit.ly/23GQhBU
Partea II: http://bit.ly/1YCPoUi
Partea III: http://bit.ly/1Qhw6O2

WordPress Video Lightbox