fbpx

A venit sezonul răcelilor şi privesc retrospectiv la anii în care mutam bunicile precum piesele pe tabla de şah pentru a reuşi să ajung la muncă, dar să am şi cu cine să las copilul răcit. O săptămână pe lună în intervalul octombrie – mai al fiecărui an David stătea acasă.

Asta până anul trecut când am descoperit Vitamina D3 prin intermediul Body Engineering.

IATĂ CUM FUNCŢIONEAZĂ VITAMINA D3 ÎN RELAŢIA CU RĂCEALĂ:

Vitamina D3 creşte în corp producţia peptidelor antimicrobiene, care distrug rapid agenţii patogeni de origine microbiană şi virală. În plus, împiedică eliberarea unui număr prea mare de celule inflamatorii numite citokine în plămâni; adică, previne o intervenţie în forţă a sistemul imunitar care ar distruge şi celulele epiteliale din plămâni şi ar provoca complicaţii.

Interesant este că deşi virusul gripal trăieşte tot anul, răceala nu îşi face apariţia vara. Şi asta întrucât nivelul vitaminei D3 este mai ridicat în această perioadă, ajungând la un nivel minim în sezonul rece. Vara, după o expunere la soare a întregului corp de 20 de minute, corpul în următoarele 48 de ore produce circa 20.000 UI de Vitamina D3.

Să nu ne mire nivelul mic de vitamina D3 la care ajungem iarna şi implicit faptul că răcim des, în condiţiile în care în ultimii 10-20 de ani am început să evităm soarele: călătorim în maşini, lucrăm in-door şi conştient nu intrăm în contact cu soarele când avem şansa.

Studiile arată că administrarea a 1000-2000 de UI de Vitamina D3/kg pentru câteva zile sunt suficiente pentru a trata viroza respiratorie.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18030309? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pub med_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17823437? ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pub med_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2870528/

WordPress Video Lightbox