fbpx

facebook icon

“Eu nu m-am considerat în general a fi o persoană care se luptă cu greutatea, nu am ținut cure după cure de slăbire, nu am avut complexe de inferioritate din cauza greutății nici în adolescență nici mai târziu.

Din liceu până la terminarea facultății am avut cam aceeași greutate pe care nu mi-a fost foarte greu să o mențin. Toate s-au schimbat însă la câțiva ani după ce am început job-ul.

Îmi dau seama acum că pot da vina pe stres și pe faptul că nu am conștientizat efectele pe care le produce asupra mea un stil de viață agitat, odihna necorespunzătoare și mesele luate pe sărite, plus covrigeii din sertarul biroului – solutia pentru când crăpam de foame și nu aveam vreme să cobor să îmi iau ceva de mâncare.

Așa că ronțăiam, iar câteodată aceea era singura masă a zilei, dar ronțăiam în continuu, chiar dacă nu păcătuiam cu dulciuri.

Am ajuns să mă îngraș 15 kg în plus, mi-am dat seama, am ținut dieta Dukan, a mers și am dat jos 12 kg, dar n-am putut menține principiile acelei diete, așa că am început să mă îngraș din nou…

În această curbă de îngrăsare a venit și sarcina și restul vi-l închipuiți – nici nu am mai numărat câte kg am pus în sarcină. După naștere s-au dus câteva, am mai încercat să îmi organizez regimul alimentar, dar fără succes…

Cât am alăptat mi-am găsit scuze, apoi am revenit la birou, alte scuze, până într-o zi în care mi-am dat seama că singură nu voi reuși. Și aici am văzut câteva testimoniale ale unor persoane care lucraseră cu Body Engineering și avuseseră rezultate grozave.

Intuitia nu mi-a dat gres pana acum. Am avut un feeling ca Body Engineering ma va ajuta sa corelez imaginea mea din oglindă cu imaginea din capul meu. La prima intalnire cu Valentin am avut certitudinea ca asa va fi.

A fost o intalnire in care sa ne cunoastem si sa aflu cateva informatii despre filozofia Body Engineering si de ce sunt diferiti si eficienti. Mi-a spus in esenta povestea lui – un prediabetic timpuriu, obez de cand era mic, care a gasit solutia pierderii kilogramelor si a recastigarii sanatatii.

A fost o prezentare coerentă, logică, așa că am fost convinsă de atunci ca trebuie să mă înscriu in programul Body Engineering cu target “Beach Body până de 1 mai”.

Am urmat sfatul lui si am inceput după concediu, ca să am toate condițiile pentru a renunța la diverse tentații. Ca urmare, am inceput pe 16 septembrie 2017 și anul acesta pe 16 septembrie aveam cu 19.5 kg mai puțin.

Toate cele 19,5 kg le-am pierdut în primele 5 luni de program, cu tot cu Crăciun și Revelion la mijloc :), fără o secundă de mers la sală sau de făcut sport propriu-zis. După aceea, din februarie încolo m-am menținut fără dificultăți.

Am slăbit cam un kilogram pe săptămână fără un efort foarte mare din partea mea. Sincer, nu mi s-a părut deloc greu odată ce am înțeles ce am de făcut, la ce trebuie să renunț și de ce, ce trebuie să adaug și de ce și mai ales după ce am înțeles că în procesul de slăbire și de fapt de îngrijire a sănătății nu e importantă doar hrana, ci e important modul în care ne trăim viața și alegerile pe care le facem.

Adică, somnul – o odihnă corectă și eficientă (zic asta pentru că am învățat că e important la ce oră te culci, nu doar cât dormi) și anumite vitamine și minerale sunt cruciale pentru că ne ajută să reducem stresul, deci nivelul de cortizol și apoi nivelul de zahăr din sânge, ceea ce reduce considerabil o multitudine de riscuri asupra sănătății noastre, primele dintre acestea fiind diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

Am început programul și am mers la cursurile care fac parte din program, apoi la întâlnirile săptămânale, am primit o mulțime de informații științifice și de documentări despre procesul metabolic și despre lucruri care ne fac rău și nu știm, despre când să mâncăm și când nu, am tot timpul acces la informații relevante și la sprijinul unei comunități online (WhatsApp și Facebook) de oameni care au trecut prin aceleași experiențe.

Cel mai important, însă, am recâștigat controlul asupra alimentației și am devenit stăpâna relației mele cu mâncarea, ceea ce a adus mai mult control și în alte arii ale vieții mele. Pentru mine asta a fost un bonus neașteptat.

Partea cu alimentația e acum ușoară – am văzut că dacă mănânc curat nu mai am pofte, nu îmi trebuie să ronțăi, iar stomacul îmi dă de veste la orice derapaj. Cu partea de controlare a stresului mă mai lupt, așa cum cred că face fiecare dintre noi, dar fac față mult mai bine decât inainte.

Un ultim lucru mai voiam să zic: poate părea ciudat, dar Body Engineering nu recomandă sport în programul de slăbire și au rezultate pentru că te fac să îți înțelegi mai bine corpul și nevoile lui, să pricepi că alergatul cu 20 kg în plus e un chin pentru articulații.

O activitate sportivă constând în genuflexiuni corect executate 10 minute pe săptămână este absolut suficientă. Așa că Body Engineering nu zice nu sportului, ci doar nu sportului făcut necorespunzător și la timpul nepotrivit.

Pentru mine întâlnirea cu ei a venit chiar la timp – o mulțime de lucruri din viața mea s-au îmbunătățit, nu numai felul cum arăt și încrederea pe care mi-am recăpătat-o.

Vă încurajez pe toți cei care ați simțit că ați pierdut lupta cu kilogramele să mergeți măcar la o întâlnire cu Body Engineering și să decideți apoi dacă merită sau nu călătoria alături de ei.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox