fbpx

facebook icon

”Omul gras este sănătos” și” Râsul îngrașă”, sunt doua vorbe din bătrâni pe care mulți dintre voi probabil le-ați auzit.

Cu siguranță nu de la râs am pus pe mine 40 kg (deși râd mult😊) și nici mai sănătoasă nu am fost cu atâtea kilograme în plus.

Numele meu este Andreea, am 32 de ani, sunt florist, artizan handmade și o mare gurmandă. Da, îmi place la nebunie să mănânc, însă până nu demult nu știam că poți mânca mult fără să te îngrași, ba din contră, să mai și slăbești.

Mâncam cânderam tristă, stresată sau plictisită, asta aducându-mi un confort pe moment, dar care însă nu a rezolvat problemele emoționale, ci doar a adus și mai multe frustrări și kilograme în plus.

Mâncatl pe fond emoțional mi-a adus creșterea în greutate. Și de aici o stare de frustare dublată de vinovăția cauzată de incapacitatea de a mă abține din mâncat.

Cu ocazia asta, am amplificat stresul deja existent. Și uite așa m-am trezit într-un cerc vicios din care cu greu am scăpat.

Pe lângă problemele cu mâncatul compulsiv, la mine mai exista o problemă: nu dormeam. Atât de certată cu somnul eram, încât nu ne mai întâlneam noaptea (știți voi, florăresele nu prea dorm noaptea😊), ci doar câteva ore în timpul zilei.

Așa am ținut-o ani de zile. Noaptea lucram și în timp ce îmi conturam ideile pentru proiectele mele, mai ronțăiam ceva. Uite așa viața mea s-a transformat într-un haos; un haos în care am stat vreo 10 ani.

10 ani în care am încercat de toate: de la dietele deja cunoscute pe internet, la abonamente la sală, ceaiuri de slăbit și vreo 3 nutriționiști care îmi recomandau să mănânc puțin și des (3 mese principale și două gustări).

Nu doar că nu am slăbit, dar au apărut și mai multa frustrare, deprimare și kilograme în plus. Atât endocrinologul cât și cardiologul mi-au spus că trebuie să slăbesc, că dacă la primul copil am avut noroc, al doilea va avea cu siguranta diabet.

Cum aș putea să îi fac asta viitorului meu copil? Încercasem tot. De fapt așa credeam, până într-o zi când Dumnezeu mi-a trimis soluția.

Am dat peste pagina Body Engineering, unde o fată scrisese în testimonialul ei despre cum a slăbit mâncând mult și nefăcând sport.

Deși îmi cam luasem gândul că voi mai slăbi vreodată, povestea ei a reaprins în mine o speranță și în două zile eram deja la Vali.

Am avut plăcerea să lucrez atât cu Vali cât și cu Marian și amândurora le mulțumesc din toată inima pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine, pentru toate sfaturile pe care mi le-au dat, pentru toate încurajările primite, pentru că mi-au explicat atât de logic cum funcționează slăbirea și îngrășarea, încât totul a fost mai ușor.

Doi oameni minunați care m-au învățat atât de multe lucruri. Astazi viața mea s-a schimbat, sunt optimistă și am mai multă încredere în mine. Da, astăzi cred în mine și tot astăzi mă văd din nou frumoasă.

Astăzi sunt mai slabă cu 30 de kilograme. Și încă slăbesc. Astăzi analizele mele sunt din nou fără chenar. Fără ajutorul băieților sunt sigură că nu aș fi reușit. Nu poți reuși dacă ai frustrări.

La Body Engineering a fost simplu și usor. Cam așa au stat lucrurile cu mine. Aceasta este povestea mea, o poveste cu final fericit, care poate va da o speranță și altora.

Mi-a plăcut ce mi-a zis Marian la un moment dat, când treceam printr-o perioadă mai dificilă, și care m-a motivat tare: “Nu contează de unde ai plecat, ci ceea ce faci pentru a ajunge în punctul în care vrei să ajungi. Contează cum te simți de-a lungul drumului”.

Frumos, nu? Trecutul nu îl mai pot modifica, însă viitorul mi l-am schimbat.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox