fbpx

Celor care nu au auzit despre untul Kerrygold, le spun că laptele folosit pentru obţinerea lui provine de la vaci care pasc iarba verde pe păşunile din Irlanda – fără nutreţuri, fără cereale, fără soia.

Diferenţa între tipurile de hrană este aceea că iarba este bogată în Omega 3, în timp ce cerealele conţin cantităţi mari de Omega 6 (rol inflamator în corp), iar soia este modificată genetic.

Sună a basm, nu?

Ei bine gustul său este fantastic şi nici nu îngheaţă în frigider (aşa cum se întâmplă cu untul comercial).

Revenind la beneficiile untului Kerrygold, arăt că acesta conţine acizi graşi Omega 3 necesari reducerii inflamaţiei din corp. Un studiu mai vechi din 1993 (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7905466) relevă că în laptele obţinut de la vacile hrănite cu iarbă verde concentraţia de acid linoleic şi acid eicosapentaenoic (acizi graşi Omega 3) este mult mai mare decât în laptele normal, comercial.

Untul Kerrygold conţine acid linoleic conjugat, un acid gras Omega 6, benefic sănătăţii care susţine procesul de slăbire şi imunitatea. Corpul nostru nu poate produce această substanţă, aşa că se impune să o aducem din alimentaţie, iar acest tip de unt conţine cu 500% mai mult acid linoleic conjugat decât untul comercial.

Nu în ultimul rând, trebuie menţionat şi acidul butiric, o sursă de energie fantastică pentru celulele intestinului şi cele ale colonului şi un inhibitor al dezvoltării celulelor canceroase.

Untul Kerrygold conţine şi ceea ce puţini ştiu că există: Vitamina K2, care ACTIVEAZĂ proteinele produse de vitaminele A şi D3 (cum ar fi să ai maşină pregătită de plecare şi să nu ai cheia pentru a o porni?). În plus, s-a descoperit că măduva coloanei vertebrale şi creierul înmagazinează multă vitamina K2.

Dacă argumentele de mai sus nu sunt suficiente pentru a încerca acest tip de unt (se poate găsi la Carrefour sau Auchan; la Mega Image este mai scump), atunci poate gustul lui va fi mai convingător.

WordPress Video Lightbox