fbpx

depozitează pentru uz ulterior în celulele de grăsime, numite adipocite. Ne naştem cu aceste celule specializate în păstrarea grăsimii.

Acumularea permanentă de grăsime face că adipocitele să fie incapabile să mai stocheze această energie. Şi întrucât corpul nu aruncă energia, o va stoca în zona viscerală.

Imaginează-ţi acum cât de bine îţi vor funcţiona organele interne învăluite în grăsime. Intuieşti probabil că persoanele cu burtă proeminentă au grăsime viscerală.

Şi din păcate nu se termină aici!!! Grăsimea viscerală are capacitatea să îţi pătrundă în organe, devenind astfel grăsime ectopică.

Exemplu de grăsime ectopică:
– Ficatul normal -> ficat gras -> steatoză non-alcoolică – > ciroză.

Cu o alimentaţie potrivită ficatul ajuns în stadiu de steatoză non-alcoolică se poate reface. Ciroza înseamnă însă sfârşitul.

Dacă ai 10% grăsime în pancreas, vei atrage lipo toxicitatea celulelor beta, celulele care produc insulina. Aceasta înseamnă că insulina se eliberează greu, respectiv că glucoza nu pătrunde în celule, rămânând în vasele de sânge, iar un nivel mare de glucoză după cum ştii este toxică.

Un procent de 15-20% grăsime în pancreas se traduce cu moartea celulelor beta şi instaurarea diabetului de tip 2.

Soluţia este simplă şi la îndemâna tuturor: nu mai mânca alimente care obligă ficatul să producă trigliceride.

WordPress Video Lightbox

Testimonial ANCUȚA

Ancuta a slabit 19,5 kg in 5 luni

Testimonial Sevestrita

Sevestrita a slabit 32 kg

Testimonial Oana

Oana a slabit 11 kg in 3 luni


Povestea lui Valentin

Deși, timp de 10 ani, a participat la nenumărate maratoane și triatloane pentru a da jos kilogramele, singurele rezultate au fost 5 operații la genunchi și durerile de spate permanente.

Dignosticul dublei hernii de disc și lipsa rezultatelor duc la o depresie suprapusă cu pierderea job-ului.

Vali profită de timpul liber și studiază nutriția, biochimia și anatomia. Stă câte 12h pe zi, “îngropat” în cărți și studii și, după 3 luni, realizează că tot ceea ce învățase până atunci despre corpul uman era greșit.

După 9 luni, Vali era în cea mai bună condiție fizică și psihică, totul fără sport! Nu renunță la studiu, acesta transformându-se ușor ușor într-o obsesie.


Contacteaza-ne

8 + 9 =

Informatii contact

Bd. Aviatorilor nr.52, et.3, ap.10, Bucureşti, România

Follow On