fbpx

Nu ești bărbat dacă medicul nu ți-a spus cuvintele magice „ai ficat gras”. Unii sunt mai norocoși, au trecut la nivelul următor de sofisticare: steatoză hepatică, un fel de ficat gras și mai gras.

Ficatul gras merge mână în mână cu trigliceride mari, colesterol crescut, nivel ridicat de acid uric. La sfârșitul articolului veți găsi 3 mai multe informații despre triada groazei.

Medicul ți-a spus cam cum stă treaba, ai ficatul gras, niveluri mari de trigliceride si colesterol de la grăsimea pe care o mănânci. Sfatul a fost să eviți grăsimea. Zis și făcut.

A trecut un an de alimentație Low Fat și ficatul tău este la fel, poate chiar mai mare… Vrei să afli cum să cureți grăsimea din ficat?

Înainte să afli cum se curăță grăsimea din ficat hai să vedem cum ajunge acolo.

HOW TO FOIE GRAS?
Vrei să știi cum se produce foie gras în 6 pași simpli?

1. Se ia o rață și se ține într-o cușcă (rață sedentară);

2. Primește pe furtun cereale. Cerealele sunt peste 80% amidon. Adică la 100g de cereale rața primește 80g de amidon. Amidon = glucoză = energie;

3. Cerealele sunt convertite imediat în glucoză care este trimisă în cele 2 rezerve (mușchi + ficat);

4. Rezervele de glucoză se umplu imediat iar surplusul este convertit de ficat în trigliceride (grăsime);

5. În urma procesului „tehnologic” rămân picături de grăsime în ficat;

6. Trebuie doar să treacă timpul ca ficatul să bubuie de grăsime. Din fericire ficatul de rață are proprietatea magică de a se mări până la de 10x în volum.

Poate te întrebi de ce nu este grăsimea folosită în acest proces? De ce să nu folosești ulei ieftin de rapiță, soia, untură pentru a produce foie gras?

Simplu, pentru că grăsimea alimentară are alt proces metabolic, nu trece prin ficat.

FAT METABOLISM FOR DUMMIES 
Grăimea intră pe furtun, în intestinul subțire este convertită in trigliceride apoi impachetată intr-un autobuz numit chilomicron care circulă prin sistemul limfatic, apoi prin sânge și apoi prin tot tot corpul.

Autobuzele livrează acizi grași din trigliceride către celulele care au nevoie de energie iar surplusul este trimis în celulele din grăsimea subcutanată.

Astfel grăsimea alimentară nu trece prin ficat și nu are cum să-l îngrașe. #science #amazing

VREI SĂ-ȚI INGRAȘI FICATUL?
1. Fii sedentar și conumă carbohidrați!
Astfel te asiguri că rezerele de glucoză din mușchi și ficat sunt pline.

Din carbohidrați se extrage glucoza care nu are unde să fie stocată. Ficatul convertește grăsimea în trigliceride și in urma acestui proces rămân picături de grăsime în ficat.

Continuă până ajungi la steatoză hepatică nonalcoolică. Dacă forțezi ajunci la ciroză, apoi RIP baby.

2. Consumă alcool!
100% din alcoolul etilic consumat va fi convertit de ficat direct în grăsime (trigliceride) și in urma acestui proces rămân picături de grăsime în ficat.

Continuă până ajungi la steatoză hepatică alcoolică. Dacă forțezi ajungi la ciroză, apoi RIP baby.

3. Consumă fructoză din zahăr, miere, sirop de arțar, sirop de agave fructe și fresh-uri din fructe!

100% din fructoza consumată va fi convertită de ficat direct în grăsime (trigliceride) și în urma acestui proces rămân picături de grăsime în ficat.

Continuă până ajungi la steatoză hepatică. Dacă forțezi ajunci la ciroză, apoi RIP baby.

4. Sau mai simplu, dă-i blană cu carbohidrați, zahăr, miere, fresh-uri și alcool! Succes garantat. Ah.. deja faci asta..?

Vrei să rezolvi problema simplu și elegant? Adoptă o alimentație low carb și uită de griji!

Iată povestea lui Lucian care grație stilului de viață promovat de Body Engineering care și-a îmbunătățit într-un mod fantastic analizele – povestea aici.

WordPress Video Lightbox