fbpx

 

De mic copil am variat între a fi supraponderal / obez. Eram ba „grasul clasei” ba „secundul”. Pana la 28 de ani am făcut sport pentru a slăbi până am ajuns la 5 operații la genunchi și dublă hernie de disc.

AM CREZUT

Am crezut că sportul slăbește, știm foarte bine că nu este așa. Opinia mea este că un supraponderal nu are voie să facă sport.

Un supraponderal are voie să meargă pe jos, să urce scări, să facă inot, să dea la pedale pe bicicleta staționară. In detaliu am scris aici:http://bit.ly/2C268TU

AM CREZUT

Am crezut că cerealele sunt sănătoase, cele integrale chiar recomandate pentru slăbire. Cerealele sunt folosite pentru îngrășarea animalelor. Pentru a face foie gras ai nevoie de o rață și de cereale.

AM CREZUT

Am crezut că totul stă în moderație, să mănânci din toate câte un pic. Și un pic de cereale dimineața, și un covrig mic și o felie de pâine și o linguriță de desert. Dar cine mănâncă doar o linguriță?

AM CREZUT

Am crezut că fructele sunt izvor sănătate și sunt pline de vitamine, fresh-urile implicit trebuie să fie extraordinare.. Dar fructele sunt doar apă cu zahăr.

AM CREZUT

Am crezut că ideal este să ai 3 mese și 2 gustări. Am dus practica până la extrem, ani de zile de 3 mese și 3 gustări. Dar cine are timp să mănânce 6 mese mici pe zi? Pentru tot restul vieții?

AM CREZUT

Am crezut până în helix-ul ADN-ului că dacă vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puțin. Ca să mănânci mai puțin trebuie să cântărești mâncarea și să numeri calorii. Am mâncat ani de zile „în excel” și am eșuat.

AM CREZUT

Am crezut că micul dejun este cea mai importantă a zilei. Nu-i așa că dacă vrei să slăbești are sens să începi ziua mâncând…?

AM CREZUT

Am crezut că ultima masă trebuie să fie la 18:00. Mâncam în mașină la semnafor în drum spre casă. Apoi ajungeam acasă și 2-3 ore deschideam frigiderul. Nu m-am gândit să pun un lacăt.

AM CREZUT

Am crezut că găsimea îngrașă și înfundă arterele. M-am înșelat amarnic și m-a costat sănătate. Încă mai repar și în ziua de azi.

AM CREZUT

Am crezut că am voie doar 2 ouă pe săptămână. Din fericire după 50 de ani de studii care nu au reușit să lege consumul de colesterol de boli cardiovasculare in 2015 SUA au scos „colesterolul” de pe lista alimentelor „îngrijorătoare”.

De 10 ani consum aproape zilnic 5 ouă și analizele sunt „stelare”.

AM CREZUT

Am crezut că voi călca pe urmele părinților mei obezi / diabetici. La 24 de ani eram obez și prediabetic. Aveam steatoză hepatică de grad 2, transaminaze peste 250, trigliceride peste 400.

Studiul și practica din ultimii 10 ani m-au salvat. Azi am greutate normală și analize excelente.

CA SĂ CONCLUZIONEZ – SUNT EXAGERAT

Ca să conchid, sunt exagerat pentru că nu vreau ca povestea mea (http://bit.ly/2FySyJG) să se repete pentru copiii mei.

În această călătorie începută la 12 ani, nevoia s-a transformat într-un hobby, un hobby într-o pasiune iar apoi pasiunea într-o misiune.

 

WordPress Video Lightbox