fbpx

Unul dintre pilonii principali ai filozofiei Body-Engineering pentru slăbire și menținerea kilogramelor reprezintă reglarea ritmului circadian.

Somnul de la 22:00 aduce mai multe beneficii decât zeci de ore la sală și alimentație „perfectă”.

Lipsa somnului accentuează stresul și crește pofta de mâncare în special pentru gustări dulci.

Durata somnului a scăzut de-a lungul timpului. Dacă în 1910 circa 9 ore/noapte erau alocate somnului, în prezent aproximativ 30% dintre adulții cu vârste între 30-60 de ani dorm doar 6 ore/noapte.

Și efectele se simt în jurul taliei.

Premiul Nobel pentru medicină din 2017 întărește spusele noastre.

Sursă: http://bit.ly/2g3RrD3

” Our inner clock adapts our physiology to the dramatically different phases of the day. The clock regulates critical functions such aş BEHAVIOUR, HORMONE LEVELS, sleep, body temperature and METABOLISM.”

În plus, colegul nostru Marian Bănăţeanu a scris câteva informații noi despre somn şi curăţenia internă

Sunt persoane care mai degrabă ar renunţa la mâncare, decât să adoarmă înainte de ora 23. Iar explicaţia lor este chiar bună: “dacă dorm, am impresia că trece viaţa pe lângă mie”.

Ei bine, somnul impactează asupra calităţii vieţii mai mult decât am crede.

La un moment dat se considera ca somnul ar fi avut menirea de a conservă energia, însă studiile au arătat că în timpul somnului aceasta scade doar cu 25%.

Deci trebuia să fie mai mult decât atât.

În timpul somnului CREIERUL ELIMINĂ TOXINELE acumulate în timpul zilei, căci posedă un sistem propriu, numit limfatic, de îndepărtare a reziduurilor, care este de 10 ori mai activ în această perioadă de refacere. Acest proces este ajutat şi de faptul că în timpul somnului anumite celulele din creier îşi micşorează cu până la 60% volumul.

Se creează astfel mai mult spaţiu între celule, oferind posibilitatea lichidului cefalorahidian să elimine reziduurile, precum proteinele beta amiloide care formează placă identificată în cazul persoanelor bolnave de Alzheimer.

Aşa că poate ne reconsiderăm poziţia faţă de somn. 🙂

Surse:
http://bit.ly/2xVN5YD
http://bit.ly/2g2xEUG

WordPress Video Lightbox