fbpx

Salut! Numele meu este Alin, am 29 de ani si am acceptat sa-i raspund lui Valentin Bunea la urmatoarele intrebari legate de programul Body Engineering.

  1. Cum ai aflat de Body Engineering?

Am aflat de Body Engineering din intamplare. Aveam perioade cu insomnii si ascultam foarte multe podcast-uri, intr-o noapte a intrat un podcast a lui Cristi Popesco unde il avea ca invitat pe Valentin Bunea, primul podcast in care a fost invitat.

L-am ascultat cu foarte mult interes pentru ca vorbea de anumite de care eram, oarecum, constient cum sunt procesate unele alimente si efectele lor dar nu am bagat la cap, in mintea mea era: “uite inca unu care stie care face pe interesantul, a facut sport toata viata, a luat in greutate si s-a apucat de slabit sa ne arate cat de simplu e”.

  1. Ce te-a determinat să intri în program?

La inceputul anului am realizat ca nu ma mai incapeau hainele si devenisem foarte frustrat si eram disperat sa gasesc o solutie sa pot sa scad in greutate. Scrolland pe retelele de socializare imi apare intr-o dimineata o postare de la Body Engineering, in care se vorbea despre orez, in care mi-a f***t efectiv mintea, eram la modul: “serios?! Du-te bai, nu te cred…”,

Am mai dat play la inca un video, inttermitent fasting, aici a fost momentul in care am zis, asta e solutia! Am inceput activitatea fizica in frig si sa intru, in prima faza, intr-un program de fasting si deficit caloric in care am eliminat de tot zaharul, painea si sucurile acidulate. Imi aduc aminte ca eram in sesiunea de examene la facultate cand am inceput fasting-ul, eram plin de nervi, agitat, sevrajul de la zahar era stapan pe mine si am clacat.

N-am sa uit ziua aceea in veci, lucram la un proiect, nu-mi iesea nimic, m-am dus la magazinul din coltul blocului si ghice ce, mi-am cumparat o amandina, am ajuns acasa, nu-ti exagerez, din doua linguri am dat gata amandina.

A doua zi am stat si m-am gandit, chiar nu pot sa ma abtin si sa ma lupt cu poftele si subconstientul? Hai sa vedem care e mai tare din noi, si am inceput o lupta cu mine in acel moment.

Si inca un lucru care m-a facut sa iti urmez sfaturile si sa merg in continuare pe mana ta, au fost retetele, mancare tata! Asta venind de la un fost bucatar.

  1. Care este povestea ta?

Inca de mic copil am avut probleme cu greutatea. Imi placea sa mananc, nu ma uitam ce era in farfurie, aruncam in mine ca intr-un cos de gunoi, “ia mama si mananca, mai bine gras si sanatos decat slab si bolnav”, asta era principiul cu care ma duceam la masa. Pe masura ce treceau anii deja incepusem sa am falculte, colacei, aripioare ( nu de la KFC 😊)) ) si incepusera si copii din cartier cu tot felul de glume, jigniri si multe altele.

In perioada asta  am incercat si s-a chinuit maica-mea cu mine cu tot felul de diete, medici nutritionisti si pastile, care dadeau rezultate pe moment dar dupa ce terminam tratamentul puneam dublu greutatea pe care reusisem sa o dau jos, 140 kg la 16 ani.

La un moment dat ma resemnasem si ma accetam asa cum sunt, “cine ma place, ma place si asa” si nu mi-a mai pasat de cum arat, chiar daca se mai faceau glume pe seama mea si daca era o gluma care imi placea o continuam si eu, imi faceam o autocritica sa nu par ofensat.

  1. Câte kilograme ai slăbit în câte săptămâni? 

37,6 kg in 32 de saptamani. 132 kg ianuarie (probabil erau mai multe cand m-am apucat) – 94,4 astazi.

Cantarul l-am cumparat la o saptamana dupa ce m-am apucat de fasting (130 kg indica in bord). Crede-ma ca n-am mai vazut un numar format din doua cifre pe cantar de foarte mult timp, cred ca sunt cam vreo 15 ani, daca nu mai mult.

  1. Ce ai mai câștigat pe măsură ce ai pierdut kilograme?

Intr-un fel sau altul mi-am recapatat increderea in mine.

  1. Ce ți-a plăcut cel mai mult în programul nostru? 

Ca nu trebuie sa ma ridic nesatul de la masa 😊)) ,

  1. Care a fost mâncarea favorită din program? 

N-am o reteta preferata, orice cu ou, peste si vita.

  1. Care crezi că este cea mai mare schimbare legată de relația ta cu mâncare?

In primul si primul rand, nu mai pun atat de mult accent pe mancare, la modul ca nu ma mai trezesc dimineata si ma gandesc, oare ce mananc azi? Sunt liber si am timp de mic dejun, hai sa-mi fac un ou, nu mi-e foame la pranz, mananc la cina.

  1. Apropo, cam cât efort fizic ai făcut în cadrul programului?

La inceput ma duceam la alergat cam de 2 – 3 ori pe saptamana la alergat in aer liber. Acum ma salveaza actualul loc de munca, multa miscare pe jos, cam 6 ore din 8 sunt plecat pe teren si ma ajuta foarte mult. Ca sa-ti fac o medie, in jur de 17 – 20000 de pasi pe zi.

  1. Ce mesaj ai pentru cei care își doresc să intre în program dar nu își găsesc curajul să o facă?

Ar trebui sa fim un pic mai responsabili cu noi si curajul vine pe parcurs. Sa aveti spor si mintea limpede!

WordPress Video Lightbox