fbpx

”Se implinesc aproape 2 ani de cand viata mea si a familiei mele e asa cum ne-am dorit mereu sa fie datorita Body Engineering. Am ajuns la greutatea care ne bucura si ne mentinem, am incetat sa calculam calorii, au disparut poftele, mintea ne este mult mai clara, cheful de viata si puterea de munca sunt cele care ne fac sa continuam.

Mereu am fost in cautare de informatii care sa ma ajute sa duc o viata sanatoasa. Primul moment cu adevarat important a fost sarcina – inca de atunci am stiut ca pentru a creste un copil sanatos trebuie ca noi parintii sa fim sanatosi – adica din ce stiam pana atunci era sa facem multa miscare si sa mancam corect.

Fapt care pe mine m-a ajutat sa nu iau mai mult de 12 kg in sarcina, dar nu sa si am greutatea visata. Greutatea mea se situa in limita superioara a indicelui de masă corporală.

Al doilea moment si cel decisiv a fost momentul diversificarii alimentatiei copilului. Toate recomandarile incepeau cu suc de fructe si cereale si maxim un ou fiert tare pe saptamana. Treceau saptamanile si eu nu aveam curaj sa ii dau fetitei cereale.

Ma gandeam, daca eu mananc paine ma umflu si ma ingras de ce sa ii dau ei? Raspunsul a fost ca are nevoie de fibre si nu o sa mai ia in greutate. Nu m-au convins aceste explicatii.

Eu visam la unt, oua moi, cas, friptura de porc si inghetata cu capsuni. Si in tot acest timp cautam indrumare, important era sa gasesc pe cineva care sa ma indrume. Sa stie drumul, sa il fi parcurs inaintea mea, sa aiba explicatii dar si rezultate, nu doar o lista generala – urmata de afirmatia: “asa mananca toti copii” si “cand elevul este pregatit profesorul apare” !

Asa a inceput calatoria noastra alaturi de Body Engineering si Valentin Bunea, de la un share pe facebook, cu o poza sub care erau “certate” cerealele si zaharul si la ce riscuri sunt expusi copii care le consuma. Nu am stat pe ganduri i-am scris un mesaj la care am primit raspuns prompt stabilind o intalnire.

La intrebarea “cu ce pot sa va ajut?” raspunsul meu a fost: “nu pot sa cresc un copil sanatos daca eu nu stiu sa manac sanatos” si in aceasta fraza am pus toata frustrarea, oboseala si neputinta pe care am trait-o din prima zi de sarcina si pana in acel moment.

Dupa intalnirea cu Valentin Bunea de la Body Engineering am fost alt om, m-a ascultat cu foarte multa rabdare, mi-a recomandat cateva carti sa citesc si ne-a dat o lista de analize de facut.

Am facut analizele si cand Valentin ni le-a explicat prin rapoarte cheie am inteles ca foarte mult din ce stiam noi ca inseamna sa fii sanatos era total inversat.

Am avut sansa ca in luna aceea Body Engineering sa organizeze doua cursuri: “Atelier de diversificare” si “Fii cel mai bun exemplu pentru copilul tau”. Am plecat de acolo alt om, primisem informatii atat de bine documentate si clare legate de sanatatea noastra ca adulti cat si pentru alimentatia fetitei noastre.

In sfarsit intelegeam ce am de facut, unde am gresit, unde se poate corecta. Am inteles ca am liber la oua, unt, carne, legume sarace in amidon si chiar pot sa ma bucur de inghetata de capsuni daca o fac respectand principiile Body Engineering.

Acolo am aflat ca 1 din 7 femei care vin la curs sufera de Hipotiroidie si 1 din 10 femei sufera de Hashimoto (Tiroidita autoimuna), dar am fost surprinsa sa aflu ca ambele se amelioreză prin alimentatie curată, somn și intermitrent fasting.

Valentin mi-a recomandat sa imi fac analiza de iod si asa am aflat ca o deficienta severa de iod ea una dintre cauzele pentru care tiroida mea nu funcționa optim și nu era din cauza ca tiroida ar fi defecta (cum imi fusese explicat de un medic initial).

A trebuit sa caut mai multi medici (trei) care sa fie de acord sa opresc tratamentul cu eutyrox si sa iau doar alge kelp pentru a aduce un aport de iod in corp. Surpriza mare a fost cand o data ce iodul a ajuns la valoarea ideala, analizele spuneau ca diagnosticul de Hipotiroidie nu isi mai are rostul.

Legat de tiroidita autoimuna, urmand protocolul alimentar si suplimentele recomandate, anticorpii au scazut drastic spre limita normala (stiu ca e doar o chestiune de timp pana cand si acolo totul va fi perfect – asa cum m-am obisnuit sa vad in toate analizele, dupa urmarea corecta a principiilor Body Engineering) este nevoie de un pic de timp.

Am citi cartile recomandate, am urmat pasii indicati si rezultatele la care visam de ani de zile nu au intarziat sa apara. Stim in sfarsit ca acesta e drumul pe care vrem sa mergem. Chiar daca apar evenimente unde exista tentatii stim sa facem alegeri cu minim de risc si sa revenim repede la modul corect fara a avea exces de greutate sau stari de obosela.

Recunostinta pe care o simt fata de acesta echipa minunata si pentru munca lor nu poate fi exprimata in cuvinte. Body Engineering este o echipa de oameni dedicati, cu suflet mare, care au trecut prin provocari similare si le-au invins! Acum stiu ca am in sfarasit mentorii pe care ii cautam.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

 

WordPress Video Lightbox