fbpx

facebook icon

“Odată cu acumularea kilogramelor în plus s-au înmulțit si frustrările cu privire la aspectul meu fizic, frustrări ce m-au determinat să îmi doresc să slăbesc și să acționez în acest sens.

Pentru a-mi îndeplini acest obiectiv am încercat mai multe diete de-a lungul timpului, însă rezultatele vizibile întârziau să apară. Nu puteam ține dietă un timp foarte îndelungat, întrucât nu mă puteam restricționa la nesfârșit și trăi zilnic cu senzația de foame.

Unele diete au fost imposibil de urmat pe termen lung, deoarece nu mă mai simțeam bine, aveam stări de leșin și de epuizare. Iar după ce întrerupeam dieta, puneam la loc mai multe kilograme decât reușisem, cu greu, să dau jos.

După toate experiențele neplăcute cu privire la diete, am zis că singura soluție ce poate da rezultate este sportul și m-am apucat de sală, ulterior aerobic timp de 1 an.

După orele de antrenament epuizant, îmi era foarte foame și cu greu mă puteam abține să nu mănânc. Oboseala fizică era din ce în ce mai accentuată, iar după 1 an de zile diferența era una foarte mică și am simțit că nu merită efortul depus.

Când aproape că mă resemnasem cu ideea că asta sunt, am un “metabolism lent” și că probabil nu voi reuși să slăbesc, din întâmplare, am văzut o postare pe Facebook a paginii Body Engineering, ce mi-a atras atenția și pe care am citit-o cu interes.

În acea postare se explica logic și pe înțelesul tuturor de ce nu este bine să bem cafeau cu zahăr și lapte, așa cum eu o beam dintotdeauna. Era explicat întreg procesul metabolic atât de clar, încât am decis să încerc să o beau așa cum recomandau.

Le-am urmărit postările, timp de 3 luni, iar stilul de viață promovat de BE părea interesant și ușor de urmat, cu multă mâncare, fără frustrări alimentare, fără sport până la epuizare, fără 5 mese pe zi, alimente cântărite, un stil cu totul diferit față de recomandările tuturor celorlalți nutriționiști.

Nu îmi vedea să cred că poți mânca până te saturi ceea ce îți place, nu să te ridici de la masă încă flămând, să nu faci sport și cu toate acestea să slăbești.

Să slăbești mâncând mi se părea imposibil. M-am hotărât să încerc după ce am citit povestea Nicoletei și am văzut cât de multe kilograme a reușit să slăbească.

M-am gândit că dacă ea a reușit, voi putea și eu să am rezultatele mult așteptate. Am stabilit o primă întâlnire, unde cu mult calm mi s-a explicat pe înțelesul meu, care sunt principiile acestui stil de viață.

M-au convins explicațiile logice și am decis să intru în program, nefiind totuși foarte încrezătoare în forțele proprii, având deja experiența eșecurilor trecute.

Pe parcursul întregului program, la întâlnirile săptămânale, am avut parte de tot suportul echipei. M-au învățat tot ceea ce trebuie să fac, au răspuns la toate întrebările și au argumentat răspunsurile cu studii științifice temeinice.

Rând pe rând, în cadrul seminariilor, toate “miturile” legate de alimentație, în care credeam, s-au spulberat. Am învățat că suntem ceea ce mâncăm.

Motivația supremă a fost rezultatul obținut. Săptămânal scădeam în greutate, în medie cu 1 kg, mâncând pe săturate alimente preferate. În mai puțin de 4 luni am ajuns la -20kg, un rezultat la care nici nu am îndrăznit să visez, însă nu m-am oprit aici.

Am început programul la o greutate de 93 kg și am reușit să slăbesc 30 kg, ajungând la 63 kg în aproximativ 8 luni. Și astăzi continui stilul de viață BE, pentru că îmi place, mi se potrivește și pentru că aduce foarte multe beneficii.

Pe lângă greutatea pierdută, am mai multă energie, tenul s-a curățat, simt că am întinerit cu 10 ani, analizele s-au îmbunătățit considerabil, nu am mai răcit deloc, durerile de spate sunt istorie. Vreau să le mulțumesc pe această cale oamenilor minunați pe care i-am cunoscut, Valentin, Marian, Crina, Corina și întregii echipe pentru tot sprijinul acordat și pentru că m-au ajutat să îmi îndeplinesc un vis ce părea imposibil de atins.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre. 

WordPress Video Lightbox