fbpx

facebook icon

“Sunt o persoană sedentară prin natura jobului.

Stau pe scaun la birou cca 9-10h/zi şi acasă tot pe canapea mă arunc când ajung, iar drumul până la birou şi înapoi (alte 2h) îl petrec la volan. Aşa că faceţi voi socoteala cât stau jos şi câtă mişcare fac.

Am mai slăbit o dată 47 de kg în 3 luni.

Într-un mod total diferit faţă de recomandările Body Engineering. Aveam cearcăne şi arătăm ca o stafie. Aproape că le-am pus pe toate la loc. Aşadar era cazul să schimb ceva, să găsesc motivul îngrăşării, să descopăr ce nu făceam bine de mă îngrăşam la loc. Efect de yoyo? Fără doar şi poate.

După nenumărate discuţii (probabil am fost cel mai dificil caz al Body Engineering) am descoperit că eu tratam efectul, nu cauza. Degeaba făceam 4-5 ore de sport seara şi a doua zi mâncăm diverse combinaţii de alimente ori beam doar o cafea dimineaţa.

Ceva dădea cu virgulă.

Pentru că acea cafea era un 3-în-1 (aş zice 3-în-0), deoarece grăsimile din peşte le asociam greşit, pentru că mâncam de 3-5 ori pe zi (aşa cum spun marii nutriţionişti ai ţării). Ceva dădea cu virgulă.

Am găsit la Body Engineering nu cheia slăbitului, ci cheia sănătăţii.

Slăbitul este un efect, iar progresul este un indicator al evoluţiei mele. Acum ştiu ce să mănânc, când să mănânc şi în ce cantitate. Iar cel mai important este că ştiu şi de ce. Este extrem de complicat să faci o persoană care a trecut de 30 de ani să îşi schimbe cultura alimentară şi să refuze toate mizeriile apetisante din comerţ. Şi totuşi, Valentin a fost singurul care a reuşit. Şi asta nu e tot. Pe lângă un program de alimentaţie pe placul organismului meu şi adecvat calendarului meu de muncă, am suplimentat şi cu anumite vitamine şi grăsimi esenţiale. Nu are rost să le înşir aici căci sunt specifice fiecăruia.

Asta nu înseamnă că totul e perfect şi că merge treaba ca unsă.

Mai este câte o zi de naştere sau mai dau câteodată iama în tonomatul cu junk-food de la birou. Sau chiar vreo sărbătoare când mănânci în cantităţi industriale orice aliment. Însă partea bună este că acum îmi permit să am aceste mici scăpări, în câteva zile vor dispărea. Şi ce dacă m-am îngrăşat 3-4 kg de Crăciun şi Revelion? În câteva zile am scăpat de ele. Sunt curios dacă mai există în România un astfel de cabinet de nutriţie, care să te înveţe cum să mănânci ce şi cât vrei de sărbători. Totul fără să faci vreun pic de sport. Să nu credeţi că încurajez lipsa sportului, ba din contră e modalitate foarte bună de socializare şi de tonifiere şi cam atât.

Target de sănătate, nu de greutate.

Am dat jos 25 de kg şi voi mai slăbi până unde mă voi simţi confortabil cu mine. Probabil că maxim încă vreo 10 kg. Nu mai am un target de greutate (l-am atins deja înainte de deadline), ci unul de sănătate. Ah, şi era să uit: puneţi din timp bani deoparte pentru haine noi. S-ar putea să nu va mai stea bine în hainele de acum.

Mulţumesc Vali şi Rose, mulţumesc Body Engineering. Drumul continuă împreună!

Bogdan Grozoiu Senior Technology Consultant”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox