fbpx

facebook icon

“A fost odată ca niciodată o mică grăsunică, pe nume Ana…

Mă simțeam grasă. Mă vedeam grasă. Eram grasă. Punct!

Și aveam la activ zeci de zile de mâncat grâu, hrișcă, mei și orez și băut zeci de litri de sirop de arțar cu suc de lămâie și piper Cayenne. Și tot grasă eram! Și am încercat salate.. sere întregi.. nimic! De ce înainte îmi era uşor să slăbesc şi acum nu mai reuşeam?

Frustrare.. deprimare..

Nu căutam un nutriționist, ci doar o altă dietă neîncercată care promitea să dau jos cele 10kg într-o săptămână, când am văzut că o cunoștință de pe Facebook a dat like paginii Body Engineering. Ia să văd ce e cu ei, mi-am spus. Ceea ce m-a determinat să sun și să îmi fac programare a fost chipul celor care au ieșit din program și slăbiseră 10, 20, 30kg: nu arătau a oameni bolnavi, epuizaţi, ci din contră erau mai tineri și mai.. fericiți! Iar dacă e vorba de fericire, eu sunt prima.

Duo demenţial: Valentin şi Marian

Am avut plăcerea să lucrez cu un duo demenţial: Valentin şi Marian, amândoi pasionaţi de nutriţiei, dar având stiluri diferite în prezentarea informaţiei (unul fost inginer, altul fost profesor). Vali m-a convins explicându-mi cum se produce îngrăşare şi destul de repede m-am regăsit în explicaţiile lui. Dar m-a pierdut când a folosit expresia “slăbeşti mâncând”, care mi s-a părut hilară.

Nu a fost vina lui, ci a mea pentru că sunt maxim de exigentă și de pretențioasă.

Apoi, o bună perioadă de timp am lucrat cu Marian – care în fiecare zi de miercuri, îmi explica cu lux de amănunte de ce am avut sau nu progres şi cum pot trişa, astfel încât să îmi păstrez progresul săptămânal. Când începi o dietă, te aştepţi la restricţii, privaţiuni. De această dată nu a fost cazul. Am mâncat ce am vrut şi când am vrut, fără să mă stresez. Privind în urmă cu 4 luni, sunt extrem de mândră de mine că am ales să slăbesc cu Body Engineering.

Dacă a fost greu?

Pentru mine a fost simplu şi uşor. Informația băieţilor m-a ajutat să continui și mai ales să înțeleg că slăbitul, chiar dacă nu este un proces firesc pentru organism, poate fi obţinut dacă îl abordezi ştiinţific. De pildă, nu doar mâncarea proastă face fundul mare, dar și lipsa somnului. Nu voi intra în detalii chimice şi hormonale legate de acest proces, Vali/Marian fiind în măsură să le explice mai bine.

Concluzia este că am slăbit pentru că mi s-a explicat de ce m-am îngrășat. Simplu, nu?

Body Engineering nu este despre slăbit și arătat bine, ci despre a fi sănătos și fericit. Dar mă bucur mult că am căpătat şi partea cu slăbitul şi arătatul bine.

Și cine este sănătoasă, voinică și fericită acum? Eu!

Mulțumesc echipei Body Engineering pentru informație, încurajare, suport și un zâmbet pe buze mai mare (și un fund mai mic:)))))

PS: când la birou, într-o zi, un coleg mi-a spus: ‘Băi Juru, tu slăbești mâncând!’ i-am cerut scuze în gând lui Vali pentru că nu l-am crezut la prima noastră întâlnire:) Acum o fac oficial: Vali, iartă-mă! Sună a clișeu dar.. it was me, not you!”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox