fbpx

facebook icon

“Aveam 99,5 kg (nu voiam să recunosc că ajunsesem deja la 100 kg) şi intrasem în panică. Simţeam că se repetă coşmarul. Dar acum deja aveam diabet de cca 10 ani. Ce urma să se mai întâmple? Aşa păţisem şi în urmă cu 10 ani.

Trecusem de 100 kg, cam 106. Apoi am făcut diabet şi am slăbit brusc la 71. Iar de atunci mi-am jurat că nu mă mai îngraş. Dar iată că se întâmplase din nou… Atunci am scăpat de kilogramele în plus cu “ajutorul” diabetului.

Acum ce mai urma? Cifra asta rotundă mi-a declanşat o stare de alarmă. Trebuia să fac ceva neapărat. Nu era vorba numai despre nişte kg în plus. Îmi făceam deja zilnic cca. 100 de unităţi de insulină. Adică: 60 de insulină lentă (Lantus), câte cca. 10 unităţi de insulină rapidă (Humalog) la fiecare masă (4 mese pe zi), plus corecţiile de rigoare (2,3,4 unităţi de Humalog).

Îmi ştiam putinţele, neputinţele – mai ales, poftele, slăbiciunile şi mi-am dat seama că nu o pot scoate la capăt de unul singur. Am apelat la Cosmina, o fiinţă extraordinară. Nici acum nu ştiu de ce, ce a fost în capul meu.

Cert este că intuiţia mea a funcţionat ca un ceas. Cosmina m-a trimis la Vali. Vali m-a luat direct, însă cu stilul lui cordial, relaxat, de la egal la egal, prieteneşte şi mi-a spus viziunea lui. Era seducătoare, îmi dădea foarte mare încredere, simţeam că pot.

Brusc, uitasem de disperarea în care mă aflam. Omul ăsta făcea tot din pasiune. Credea în fiecare vorbă pe care o spunea, se vedea că doreşte binele interlocutorului. Şi trecuse din prima testul sincerităţii: îi luceau ochii când vorbea despre metoda lui. Era o parte din el, din viaţa lui.

Rezultatele îl privesc personal, mai mult decât un simplu orgoliu, este ceva care îl defineşte ca persoană. Nu arată, pentru că îi trebuie un grad de detaşare, însă trăieşte fiecare victorie sau cădere de-a noastră. Timpul a trecut sub îndrumarea lui Vali. M-a învăţat foarte multe despre modul de viaţă sănătos, specific uman, nu numai despre dietă. Am învăţat despre ADN, hormoni, insulină, mişcare, soare, somn… şi câte şi mai câte.

Am scăpat de 20 de kg (am sub 80 acum:)). Fac sub 30 unităţi de insulină pe zi (25-27 de Lantus şi foarte rar mai intervin cu 2-3 unităţi de humalog). Şi cel mai important: am mare încredere în mine. Efectiv. Reglajul hormonal mi-a dat mai mult testosteron.

Este un aspect care îţi dă o stare de bine în mult mai multe circumstanţe de viaţă, dar mai ales o reală încredere în sine. Nu numai că ştiu acum ce să mănânc şi când, ce suplimente să iau, dar am acces la grupuri de reţete sănătoase, grup gen „grăsunei anonimi începători” sau avansaţi de la care aflu sau îmi reamintesc o groază de lucruri şi primesc sprijin moral, ne bucurăm de victoriile fiecăruia.

Mai mult, acum ştiu că pot. Ştiu că este doar o chestiune de timp. Am făcut progrese, dar am observat că dacă sunt constant şi urmez recomandările lui Vali progresele vin mereu. Lucrurile merg din ce în ce mai bine. Ştiu că va veni ziua în care voi convieţui cu diabetul fără să-mi mai creeze neplăceri. Ce este cel mai ciudat este că m-am dus la medicul specialist diabetolog cu speranţa că mă va face bine.

Nu am obţinut nici măcar o dietă atât de eficientă ca a lui Vali. Vali este doar nutriţionist. Voiam doar să slăbesc câteva kilograme bune. Pentru că am experimentat şi alţi dieteticieni cu care am eşuat lamentabil.

Deja îmi era frică de nutriţionişti… Însă s-a întâmplat în felul următor: nu doar că am slăbit foarte mult, dar Vali mi-a activat şi grăbit procesul de vindecare. Nu sunt vindecat complet, dar sunt în curs de vindecare.

Necesarul de insulină vorbeşte din avion. Starea psihică este mult mai bună. S-a dus ceața de pe creier, ameţeala. Rezist mult mai bine la hipoglicemii sau la hiperglicemii (da, am mai şi gafat de sărbători…). Îmi controlez senzaţia de foame, dorm mult mai bine, am glicemiile mult mai constante şi le controlez mai uşor. Am încredere mai mare şi am din nou senzaţia că deţin controlul.

Mă pot confrunta. Mă apăr. Argumentez, îmi păstrez poziţia. Câştig. Înainte nu mai eram în stare să am vreo confruntare… Acum încep un nou capitol: Vali ne-a trimis la un antrenor special. După ce a experimentat el. Mergem împreună. Mă aştept la noi victorii.

Am încercat multe: meditaţie, yoga, medicina germanică, qi-gong, şamanism, şcoala lui Ramtha, infoenergetica, etc. De 10 ani, multe la impulsul mamei, încerc noi modalităţi de vindecare. Lipsa rezultatelor mi-a creat o stare de neîncredere şi de nemulţumire. Am fost şi la alţi diabetologi. Nimic!

Trebuie să recunosc că Vali este singurul care mi-a dat rezultate foarte bune şi foarte consistente. O reducere cu 70% a necesarului de insulină este doar un singur indicator al valorii sale. De ce? Că am ascultat-o pe Cosmina şi m-am dus la el. Nu vreau să mă gândesc cum eram acum dacă nu mă duceam.

Tu ai o problemă cu greutatea sau cu diabetul? Mergi la Vali! Vei vedea acolo ce vei avea de făcut. Este un mod de viaţă plăcut şi cu multe satisfacţii. O să-ţi fie bine!”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox