fbpx

facebook icon

“Probabil va ganditi ca aceasta poveste este un cliseu, o alta poveste de succes despre slabit. Haha, am fost grasa si acum sunt slaba, ce misto e la BE, ce sanatoasa sunt, bla bla.

Nu, povestea mea nu este despre asta, sau cel putin eu nu vreau sa fie doar despre asta. Da, am fost toata viata mea grasuta, nu grasa, nu obeza, dar suficient de grasuta cat toata lumea din jur sa imi sugereze sa nu mai mananc.

Nu de la 15-16 ani, de cand am eu memorie asta a fost preocuparea multor cunostinte din familia mea: “vai, asta mica e putin grasuta, poate ar trebui sa ii dai mai putin sa manance, ca va suferi cand va fi mare!”.

Raspunsul clasic, era, desigur, “lasa draga, e in crestere, si eu am fost gras/grasa cand eram mic/mica si am slabit o gramada cand am ajuns la scoala generala/liceu/facultate/job (dupa caz)!”.

Si m-am bazat pe asta, ca la un moment dat voi slabi de la sine, ca oricum nu stiam eu pe atunci ce inseamna dieta. Doar ca nu s-a intamplat asta niciodata, astfel ca am ajuns pe la 13-14 ani sa fiu un pic self-concious si sa ma deranjeze ca nu eram ca alte fete. Slaba.

Nu am avut niciodata probleme cu cei din jur pe tema asta, am avut noroc de colectivitati misto si prieteni buni care nu puneau pret pe chestia asta, mai ales ca eram doar “grasuta”, dar era problema mea cu mine.

Au inceput dietele draconice, sustinuta sistematic de mama care, saraca, avea cele mai bune intentii, dar nicio cunostinta de nutritie. Voia doar sa ma vada fericita cu mine.

Nu eram genul de adolescenta care se plangea tot timpul de asta, dar ea stia in sufletul ei ca eu sufar. Am trecut prin toate dietele la care va puteti gandi, oriunde auzeam ceva, ma apucam si eu, orice, numai sa mearga.

Nimic nu mergea, slabeam 4-5 kilograme cu sacrificiu intens, puneam 6-7 intr-o saptamana. Asta a fost viata mea, puteti intreba orice cunostinta de-a mea, eu eram vesnic la dieta :)).

Intre timp m-am casatorit, in ianuarie 2016 a venit primul copil, la sfarsit de 2016 am aflat cumva de Body Engineering de pe Facebook, nu mai stiu cum mi-au iesit in cale.

I-am stalkuit pana la sfarsitul lui ianuarie, cand am decis sa fac o programare la Valentin. Singurul lucru care mi-a atras atentie si m-a ajutat sa iau decizia asta a fost ca am aflat din povestea lui ca si el a fost grasut mereu.

Ajunsesem cumva sa ma resemnez ca daca asa am fost mereu inseamna ca asta sunt si asa voi muri. Am intrat in program si ii multumesc din suflet Simonei pentru rabdare si incurajari.

Am stat 6 saptamani (SASE!!!) pe aceeasi greutate si fara suportul echipei nu as fi rezistat psihic cu asa frustrare. Am slabit 8kg in 10 sapt si apoi am ramas insarcinata cu al doilea copil.

Practic, o luam de la capat cu tot. A venit bebe 2 la sf de ianuarie 2018, o perioada extrem de fertila, muuuulti bebelusi BE nascuti in perioada aia :)).

Apoi all hell broke loose. In loc sa incep sa slabesc, eu as fi mancat munti de junk food. Alaptam, eram epuizata psihic, nimic nu mergea cum trebuie pe niciun plan, am clacat si m-am afundat in mancare.

Am nascut la 80kg si eu nu reuseam sub nicio forma sa scad sub 72, mancam, ajungeam la 75, iar intram la “dieta” pe care o abandonam in max 2 saptamani pt ca “nu functiona”.

Mi-am gasit o scuza in alaptat si ma foloseam de ea cu fiecare ocazie. Ma obisnuisem asa, nu mai conta cum arat, cum ma simt, cum sunt, cum ma vad ceilalti, un soi de depresie constientizata, asumata.

Pana cand am hotarat sa termin cu alaptatul anul asta prin august, am reusit destul de usor, fara drame sau traume.

Si acum, sa va spun despre ce este cu adevarat povestea asta. Este despre trigger-ul care m-a adus unde sunt acum. Valentin il numeste MINDSET si este cât se poate de real.

La un moment dat, cum stateam eu in pat asa si ma gandeam la nemurirea sufletului (?!) mi-a aparut un gand fulgerator: ce dracu ma fac eu daca ma intalnesc vreodata pe strada cu vreo persoana din trecutul meu pe care am lasat-o in urma ca sa evoluez in viata?

Ei, asta a fost, nu am gasit niciun raspuns, mi-a fost rusine, m-am simtit mica mica de tot. Nu era despre intalnirea in sine, ci despre ce m-a facut sa simt.

Nu eram eu, eram mica si eu trebuia sa fiu mare, sa fiu sus, sa am realizari frumoase si o viata frumoasa. Am simtit ca trupul imi manca, la propriu, sufletul.

A doua zi mi-am amintit tot ce am invatat de la Body Engineering, m-am apucat de treaba, mi-am setat limitele si nu am mai privit inapoi.

A fost greu la inceput, mi-am socat metabolismul de nenumarate ori, dar si el si eu aveam nevoie de asta. Dupa 3 luni, am -15 kg si +100% self esteem. Nu am slabit niciodata in viata mea atat de mult in asa putin timp.

Am mai putin kilograme decat la 21 de ani (am aproape 34 acum) si slabesc mai eficient si cu mai putin efort decat atunci.

Mananc ce imi place, cand vreau eu, daca imi e este foame. Pot imbraca haine la care nu visam inainte.

Mi-am schimbat complet viziunea asupra vietii, mi-am schimbat comportamentul, nu pt ca am slabit si voi slabi in continuare, ci pt ca acum sunt eu, cel mai misto om pe care il cunosc, prins candva intr-un corp gresit.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre

WordPress Video Lightbox