fbpx

facebook icon

“Îl cunosc pe Valentin cu mult timp înainte să înfiinţeze Body Engineering, când era mai tocilar ca acum.

Studia cărţi grele despre managementul riscului şi făcea prezentări ce urmau să fie înţelese şi aprobate de milionari ai industriei petroliere. Dormea mai puţin de 4 ore pe noapte în zilele premergătoare prezentării vreunui raport, iar în timpul lui liber era preocupat de slăbire. Şi asta nu din motive filozofice sau pur teoretice, ci pentru că nu îşi accepta propria condiţie de om gras.

A început ca orice om normal şi sănătos la cap cu sportul, pentru că de ce nu, toată lumea spune că sportul este sănătos.

Mergea cu bicicletă, se plimba pe role, alerga în parc, alerga la maraton, apoi alerga la ultra maraton, mai avea puţin şi ajungea la Iron Man cel mai dur ultra maraton din lume.

Uzura agresivă datorată unui regim ce include prea mult sport aduce probleme în plus.

Norocul lui a fost că i s-a fisurat genunchiul de la atâta sport cu greutate şi a trebuit să se intervină chirurgical. Apoi a mai avut norocul să aibe probleme cu spatele, o nimica toată, o hernie de disc. Atunci Valentin a realizat că uzura agresivă datorată unui regim ce include prea mult sport nu îi aduce kilograme în minus, ci probleme în plus.

Intervenţiile medicale au reprezentat momentul de cotitură pentru Valentin. A redus cantitatea de sport zilnică şi a început să îşi orienteze atenţia şi eforturile către ceva mai puţin solicitant fizic, nutriţia. A rumegat sute cărţi până când a realizat cum efectiv funcţionează îngrăşarea.

Nevoia și apoi studiul au stat la baza naşterii proiectului Body Engineering.

Un proiect de care sunt tare mândru căci am asistat la naşterea lui. Împreună cu Valentin am stabilit denumirea proiectului şi cu resursele avute la acel moment am realizat imaginea vizuală.

Munca enormă şi pasiunea fără margini care l-au însoţit în construirea Body Engineering m-au determinat să consider că recomandările care vin din partea Valentin sunt de două ori mai credibile decât orice altă sursă. Timpul mi-a dat dreptate.

Nu doar că genunchiul şi spatele lui sunt dovezi ale proastei asocieri dintre sport şi slăbit, însă pregătirea sa profesională de inginer mi-a dovedit că nu deschide gura fără o documentare temeinică.

Îmi amintesc că începuturile în domeniu nutriţiei nu au fost cele mai strălucite, ani la rând preferând să facă experimente pe el pentru a dovedi valabilitatea anumitor teorii: a încercat post negru, a cântărit mâncarea şi a calculat macronutrientii, a căutat sursă sigură pentru ulei de măsline extra virgin din Grecia, pentru unt, ulei de cocos, carne, pește, ouă.

A înţeles ştiinţa din spatele nutriţiei şi a desfiinţat miturile din acest domeniu.
A văzut ce înseamnă efectiv să încerci să zdruncini credinţele oamenilor despre alimentaţia sănătoasă.

Filosofia lui a început să fie recunoscută, trendul în domeniu fiind unul care respinge consumul de zahăr şi de pâine.

Bucuria mea este că am putut fi părtaş la un proiect atât de curat şi de onest, care reuşeşte să schimbe mentalităţi doar prin furnizarea accesului la informaţie de calitate.

Bogdan “

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox