fbpx

facebook icon

“Cum am ajuns să te iubesc…Body Engineering

Mă numesc C. F. Am 37 ani, sunt căsătorită,  am o fetiță de 4 ani, locuiesc în București, născuta fiind în Iași. Sunt medic stomatolog ca profesie, iubitoare de ciocolată sub orice formă și gurmandă în general. La Valentin Bunea am ajuns într-un moment în care nu mai aveam prea multă speranță de a da jos câteva kilograme. Dar mi-am zis să mai încerc o dată. În ianuarie 2012 născusem, avusesem o sarcină superbă, nu luasem decât vreo 7 kg. Îmi spuneam că se vor da jos de la sine. Dar, surpriză! La 6 luni de la nașterea fetiței cântăream mai mult decât în luna a 9 a. A urmat o perioadă în care reușisem să revin la greutatea inițială. Apoi altă perioadă în care am recâștigat kilogramele pierdute. Apoi am hotărât să apelez la nutriționiști. Am ajuns la Herbalife – doar o discuție a fost și nu recomand nimănui să ajungă acolo.

Apoi a fost Kilostop-ul

Apoi am fost la o doamnă doctor nutriționist cu care reușisem să slăbesc cât de cât, dar nu mă simțeam conectată la stilul ei. Apoi a fost Kilostop-ul. Doar cu o consultație, un cântar și două cărți cu rețete am rămas, apoi am fugit mâncând pământul. Asta pentru că propuneau ce propune orice nutriționist proaspăt absolvent din România. Adică 3 mese, două gustări și deja avusesem o astfel de experiență cu cealaltă doctoriță „drăguță”. În plus, cereau mulți bani. “Nu era momentul” (sună cunoscut?) Apoi s-a întâmplat să îl cunosc pe Valentin și să îi păstrez cartea de vizită. Tot nu am apelat atunci pentru că “nu era momentul” (sună cunoscut?).  După un timp o prietenă comună îmi vorbește despre el și în sfârșit ajung la Valentin. Mi-am zis să îmi mai dau încă o șansă. Dacă nu a funcționat cu ceilalți, poate acum o să mearga. Și bine am făcut.

Țin minte că ajunsesem la Valentin într-un moment în care: – eram grasă; – eram obosită cronic; – aveam provizii de ciocolată peste tot, inclusiv în sertarul cu șosete sau în torpedoul mașinii; – mâncam continuu toată ziua – ca să nu ma spoliez de vitamine și minerale, adică să rezist și să nu cad din picioare la cât munceam – de fapt mâncam prost; – soțul mă întreba mereu: „ce faci, iar mănânci?”- și bineînțeles că de nervi mâncam și mai mult; – o prietenă care nu mă văzuse de mult mă întreba deja dacă facem al doilea copil; – educatoarea de la grădinița fetiței m-a felicitat într-o zi crezând că sunt din nou însărcinată; – Concluzia este: au fost semnale de alarmă că o luasem razna cu greutatea!

După prima ședință mi-am zis că el era omul meu

În sfarșit intru în program la Valentin. Deja după prima ședință mi-am zis că el era omul meu. Am simțit asta pentru că :

  • a știut să îmi explice mai bine decât ORICINE despre ce este vorba în “slăbit”;
  • a explicat că unui medic care are cunoștințe despre fiziologie, fiziopatologie, biochimie, endocrinologie (recunosc că am făcut
  • un efort să îmi aduc aminte terminologia cu care mă întâlnisem demult, în facultate);
  • m-a făcut să înțeleg că “slăbitul” nu e despre numărat calorii și cântărit porțiile ci despre hormoni, mâncat sănătos, respectat corpul, somn;
  • am aflat ce înseamnă cu adevărat “mâncat sănătos”, de ce ARE nevoie corpul și de ce NU ARE nevoie;
  • am primit INFORMAȚIA apoi am început APLICAREA informației.

Bineînțeles că a fost greu la început să renunț la vechile și proastele obiceiuri alimentare. La un moment dat a început să fie ușor pentru ca o dată pe săptămână mergeam la ședința de cântărit și evaluare a progresului și mi se tot explica și repeta ce am de făcut.

Oficial, programul era de 6 luni,

Timp în care am realizat altceva: eram grasă pentru că stilul meu alimentar era prost, iar grăsimea era doar unul din efectele negative. La Valentin am descoperit că stilul alimentar sănătos a adus, pe lângă pierderea kilogramelor, și alte beneficii: – detoxifiere sau dezintoxicarea organismului; – mai multă energie, optimism și chef de viață; – mai multă bucurie de a trăi; – satisfacția de a te uita în oglindă și de a te simți mai tânără cu 10 ani! (și asta deja mi-o spune multă lume!) – claritate mentală; – creșterea capacității de concentrare – pe 15 noiembrie am dat și am luat un examen de rezidențiat care a fost greu și pentru care am învățat într-un timp record, deși am avut și serviciu și copil și soț și altele pe cap; – am aflat cum să nu te îngrași la loc pe perioada învățatului pentru un examen; – îi mulțumesc lui Valentin pentru că a fost și un real suport psihic faptul că vorbeam cu el pe tema asta deși cele 6 luni de program de “slăbit” trecuseră.

Unleash the beast!!!

Îmi sună și acum în cap cuvintele lui Valentin: “Hai, C., unleash the beast!!!”. Știm cu toții că este doar o expresie, dar pentru mine a contat enorm în acel moment în care nu mă simțeam încurajată. În plus, a fost primul an din viață în care am știut ce să mănânc în vacanțele acelea minunate la all-inclusive astfel încat să nu stric rezultatele obținute. Am învățat de la cursurile lui Valentin care este alimentația corectă pentru un copil. Am învățat cum să îmi controlez propriile pofte, cum să înlocuiesc alimente nocive cu alimente benefice organismului. Și toate astea fără să renunț la ciocolată! Doar că am aflat ce fel de ciocolată este ok pentru corp.

Am înțeles și că dacă soțul îți spune că ești grasă nu trebuie să te superi. „Vrei să te mintă?”… Noi, fetele, am vrea să fim iubite și în cele mai dizgrațioase ipostaze, nu? Dar iată noutatea: nu se poate! Am devenit mai curajoasă și mai puternică psihic. Am învățat și de câtă mișcare este nevoie pentru a nu fi dependentă de alergat pe bandă, aerobic sau alte forme de mișcare. Am cunoscut oameni minunați în timpul seminariilor de nutriție pe care Valentin le organizează periodic și sunt mândră că fac parte dintr-o comunitate elitistă.

ȘI DA, MĂ SIMT FRUMOASĂ!

Mulțumesc, Valentin pentru că mi-ai redat corpul de altădată, că m-ai făcut să mă simt din nou plină de viață și că ești alături de mine în continuare. Pentru toate acestea și chiar mai multe EU IUBESC BODY ENGINEERING! Claudia.” Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

 

WordPress Video Lightbox