fbpx

aspengrovestudios icon

“Ziua mea este prea scurtă şi agitată pentru a număra calorii.

Mănânc în locuri prea diverse şi gătesc prea puţin pentru a urma meniuri stricte cu 3 mese şi 2 gustări, concepute de altcineva. Acesta este şi principalul motiv pentru care experienţele trecute cu diverşi nutriţionişti au funcţionat… maxim 3 zile. Magia sărbătorilor de anul trecut m-a prins muncind peste 12 ore pe zi.

Într-una din pauze, am citit din avion un articol scris de o prietenă despre experienţa ei cu Body Engineering. Şi atunci mi-am amintit că nu mi-e bine deloc – de ceva vreme mă îngrăşam văzând cu ochii (deşi mergeam la sală şi mâncam zilnic iaurt low fat, cu musli şi fructe sau miere), mă durea capul aproape zilnic, stomacul nu era nici el fericit, nu aveam energie mai deloc, etc.

Urma să aflu că, deşi aveam 28 ani, vârsta mea metabolica era pe la 43?!

După primele discuţii cu Vali şi multe scheme, m-am simţit un fel de John Snow în materie de regim alimentar – nu ştiam mai nimic. Poate doar nişte idei intens promovate de marile corporaţii, precum micul dejun al campionilor şi dezastrul care urmează dacă nu te ţii de el, beneficiile alimentelor low fat, minunea din cerealele integrale şi zahărul brun, bogăţia din uleiurile cu mult Omega 6, un măr pe zi ține medicul departe, etc.

Am înţeles pe parcurs de ce conceptele de mai sus sunt doar nişte mituri.

Am mai aflat cum orice proces de slăbire e influenţat direct de sistemul hormonal şi de calitatea caloriilor (nu de cantitatea lor), cum poţi să îţi schimbi starea fizică şi psihică fără să numeri (nici calorii, nici porţii), fără să te înfometezi şi, mai ales, incluzând în alimentaţia zilnică produse pe nedrept stigmatizate de campanii de marketing, de care am tot fugit, dar pe care corpul le cere (ouă, unt, slănină, etc.).

După câteva luni de program, aveam cu 20 kg mai puţin. După aproape un an, numărul lor nici nu mai contează.

Nivelul de energie este foarte sus, durerile de cap au dispărut, rezultatele analizelor s-au îmbunătăţit considerabil, somnul este mai odihnitor, iar eu mă simt mai bine ca oricând. Nu degeaba vârsta metabolica a coborât la 23 ani.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre. 

WordPress Video Lightbox