fbpx

“Mi-au trebuit 30 de ani ca să concluzionez că nimic nu este întâmplător în viaţă, că anumite drumuri neplăcute trebuie parcurse pentru a ajunge în punctul pe care ţi-l doreşti.

La începutul anului 2015 văzusem un documentar despre grăsimea viscerală şi m-am îngrozit. Apoi, am căutat informaţii asemănătoare pe Youtube. Concluzia era că grăsimea stă în spatele tuturor bolilor care îţi curmă viaţa la vârsta de 40-50 de ani.

Atunci a fost momentul în care am realizat că într-adevăr am o problemă. Aveam 130 kg, eram sedentar şi mâncam “sănătos”.

“Bine crescut” am fost de când mă ştiu

În luna mai a anului 2015 am hotărât să pun capăt stării de neputinţă în care mă aflam. Aveam 130 de kg şi deşi mă simţeam activ din punct de vedere fizic, simţeam că ceva nu este în regulă cu mine. T

he one and only – Yo-Yo Effect

Aşa a început odiseea regimurilor, care mai de care mai faimos. Toate promiteau zeci de kilograme în minus. Din păcate kilogramele se duceau cu un preţ mare: foame persistentă. Rezultatele erau de scurtă durată, cum îmi potoleam foamea, cum reveneau şi kilogramele. Aşa am aflat despre efectul YO-YO (marele meu duşman).

Ajunsesem să mă cântăresc dimineaţa şi seara pentru a vedea progresele înregistrare. Devenise stresant. La un moment dat, un prieten mi-a sugerat să îmi ţin într-un excel cantităţile de mâncare consumate împreună cu caloriile aferente.

Mi s-a părut o bătaie de cap să notez zilnic ceea ce mâncăm. Aşa că am ales să fac foamea; ceea ce a atras după sine o poftă mai mare de mâncare şi totodată kilograme în plus.

Mi-am luat inima în dinţi şi am sunat pentru a stabili o întâlnire

Nu m-am gândit să apelez la un nutriţionist până nu m-am întâlnit cu o prietenă într-o excursie în Turcia. Ştiam cum arăta în urmă cu 2 ani şi când am văzut rezultate am conchis că este momentul să apelez la persoana care a sprijinit-o că slăbească.

Ea mi-a spus despre Body Engineering. Am început să studiez pagina de Facebook a celor de la Body Engineering şi astfel am observat că pe lângă prietena mai sus amintită, un bun prieten din copilărie era prieten cu Valentin Bunea. Aşa că l-am sunat imediat, mi-a zis că îl recomandă pe Valentin, ca fiind de tip încredere.

Aveam obezitate de gradul II şi toate dietele eşuaseră

Am apelat la Body Engineering într-un moment în care toate dietele pe care le ţinusem eşuaseră şi eram dezamăgit. Aveam obezitate de gradul II. Dacă nu m-aş fi chinuit cu toate regimurile acelea probabil că nu aş fi fost în măsură să apreciez informaţia prietenei mele despre Body Engineering.

La prima întâlnire am aflat că Valentin înţelege prin ceea ce treci (el a avut aceleaşi experienţe legate de slăbit, fiind nevoit să lupte cu o greutate de circa 120 kg). Mi-a explicat de ce nu slăbim şi care sunt greşelile zilnice pe care le facem în mod inconştient. Totul a început să se limpezească.

În urma acestei întâlniri am ales să intru în Programul Body Engineering, care pe lângă investigaţii şi analize, îmi oferea monitorizări săptămânale pentru a observa progresele.

Uită de cele 3 mese pe zi

Valentin mi-a promis că nu vor mai fi 3 mese pe zi şi că nu voi face mişcare decât dacă simt nevoia (deci fără alergări epuizante – oricum mă dureau genunchii). Şi s-a ţinut de cuvânt. Prima lună a fost ceva mai dificilă; asta până m-am obişnuit cu noul mod de alimentaţie, însă săptămânal, văzând rezultatele, mă ambiţionam şi mai mult.

Am început treptat să scad cam 1 kg pe săptămână. În 6 luni am “pierdut” circa 18-20 de kilograme, însă câştigul cel mai mare a constat în dispariţia durerilor de spate şi de genunchi şi în scăderea tensiunii arteriale.

Cu timpul am realizat că ceea ce la început părea un regim de slăbit, era de fapt un mod normal de alimentaţie, un stil de viaţă pe care am de gând să îl păstrez pentru totdeauna. Momentan am ajuns la 95 de kilograme, însă ţinta mea este să ajung la 80. Şi privind în urmă, realizez că drumul până acolo este scurt.

Fizicul odată dezordonat a început să capete contur

Contează să ai pe cineva care înţelege prin ceea ce treci. Sunt mai mult decât mulţumit. Mi-am dovedit mie în primul rând că mă pot schimba, că am această puterea de a o lua de la capăt. Mi-am recăpătat încrederea în mine, iar “fizicul dezordonat” a început să capete contur. În plus, pot mânca în mare parte ceea ce mâncam şi înainte să ajung la Body Engineering, dar mâncând corect.

Am scris acest testimonial pentru a vă arăta tuturor celor care au fost ca mine că “se poate”. Ai nevoie doar de ambiţie, de răbdare şi de cineva care să îţi arate cum să faci schimbarea şi care să te îndrume. Şansa mea a fost şi este Body Engineering.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox