fbpx
Aventura slăbitului meu a început prin 2006, cand corpul meu a dat semne ca nu mai procesează ciocolata ca înainte și prefera sa o depuna pe șolduri și fese.
Aventura Body Engineering a inceput in 2017 cand cineva mi l-a recomandat “pe unu’ Valentin Bunea” care a descusut el care e treaba cu slabitul.
Ce s-a intamplat intre 2006 si 2017? Multe diete si mult sport. Am încercat pe cont propriu diverse diete (și de la nutritionist), și sport mult și intens.
Rezultatul? Nimic, sau dacă se mai intampla sa slabesc, era de scurta durata și muream de foame în tot timpul asta.
De exemplu, un plan de la nutritionist a venit și cu recomandarea “cand ti-e foame, ia o linguriță de miere” – într-o saptamana am mancat tot borcanul de miere, așa de foame îmi era de la dieta aia, și după 2 saptamani plangeam pe strada ca intrasem in depresie.
Metoda care a dat cele mai bune rezultate a fost cea în care numărăm calorii; doar ca sa faci asta zilnic e obositor tare. Și am renuntat.
Orice faceam nu era sustenabil si nu intelegeam de ce. Am făcut analize de intoleranta, analize ale ADN-ului meu sa vedem ce e cel mai bine sa mananc și ce sport e cel mai potrivit pentru mine…
Nu au funcționat până când nu am înțeles știința din spatele mâncatului. Iar înțelesul acestei științe a venit cu numele de Valentin Bunea. 🙂
De ce acest testimonial la început de 2021 și nu undeva în 2018 după programul Body Engineering de atunci? Pentru ca la mine nu a funcționat de la început.
Îmi spusese Valentin atunci ca undeva la 1% din oameni nu au rezultate, din diverse motive. Așa ca la finalul programului BE aveam un kilogram mai puțin, cand ar fi trebuit sa am cu vreo 10 măcar.
M-am descurajat destul de tare și în cateva luni trasesem concluzia ca voi avea kilogramele astea toata viața mea și ca am încercat suficiente diete și metode – nimic nu va functiona! Mai aveam și Hashimoto.
Doar ca undeva dorința de a slabi și de a ma imbraca cu pantaloni de la masura 40 în jos a rămas. Și am început sa ma studiez eu pe mine cum reactionez la mancarea low carb, ce feluri ma baloneaza și ce feluri nu, ce mancaruri îmi dau o stare de bine și care nu, ce fel de sport e cel mai potrivit pentru încheieturile mele, și (cel mai important) cat de important e somnul.
Si am continuat sa urmaresc postarile lui Valentin, sa aplic principiile de acolo și să-mi iau doza de motivare.
As vrea sa transmit ceva celor care s-au lovit de imposibilitatea de a slabi, ca și mine – mâncatul are o componenta psihologică, foarte importantă – pofta care nu mai trece este lipsa de afectiune și căutarea continuă a acesteia.
Și mancam ca sa umplem un gol, iar acel gol, ghici ce, nu se umple niciodată cu mancare, și nici cu Body Engineering. Este drumul fiecăruia sa se descopere, și apoi sa îsi gaseasca motivarea interioară.
Și apoi, mâncatul poate fi și lipsa de ocupatie – cand ai multe de făcut, mai poti sari o masa (gen, micul dejun). 🙂
Undeva la începutul pandemiei toate planetele s-au aliniat pentru mine și m-am simțit gata de o nouă încercare și am revăzut modulele video din program —>> PDJFADOjmPHCXlqYRq4li8T0cwjvIlDMb6c+e6neEJ6Eoe+TT+ycdpcBA8H6nP898PW2+tnIPs1AAAAABJRU5ErkJggg==_Centru_Nutritiehttps://bit.ly/39ivi01
Am început cu 87 de kilograme, acum am 73 kg (1.75 înălțime) adică 14 kilograme în 9 luni. Nu este kilogramul pe saptamana, dar e progresul meu și ma mândresc cu el.
Mai am 8 kilograme de dat jos, dar nu ma voi biciui ca nu le dau jos mai repede. Iar Valentin e acolo cu programul lui și postările lui, ca sa ne tina pe toți pe drumul cel bun.
Acum mananc de 2 ori pe zi, prima masa undeva după ora 13, dorm la ore potrivite – dar intotdeauna cu burta plina de friptura 🙂, fac sport regulat (weight lifting și stretching) ca sa nu atarne nimic și ca sa am inima puternica 🙂
There is science behind eating si ii multumesc lui Valentin ca mi-a arătat “calea cea dreapta” 🙂
Semnat,
Laura
WordPress Video Lightbox