fbpx

facebook icon

“Până când să se nască copilul nu am simţit nevoia urgentă să fiu mai slab sau să arăt ca la 20 de ani. La 1.90 m nu mi s-a părut deloc exagerat să cântăresc 110kg, mai ales că toată lumea îmi spunea “lasă, că eşti înalt, nu se vede”.

Totuşi, la 44 de ani am început să simt cele 114 kg. Erau semnale că cele 110 kg apăsau greu. Aveam motivaţia simplă: aceea de a fi cât mai mult timp alături de copilul meu, să încerc să mă joc cu el, să alerg după el.

Am mai încercat în trecut să slăbesc cu diete hipocalorice (gen o feliuţă de pâine prăjită dimineaţa, cu o feliuţă de brânză slabă, o supă de pui cu urme de carne), dar eram prea frustrat şi sfârşeam prin a mă năpusti pe cartofi prăjiţi cu brânză rasă, udaţi cu cola.

Contactul cu Body Engineering l-am stabilit printr-o fostă colegă, cu care nu mă mai văzusem de 6 luni. Am încremenit: slăbise 32kg. Aşa că am vorbit singur două zile şi am zis că trebuie să încerc şi eu treaba asta. Cât de complicat putea fi??? Ea, Nicoleta, m-a îndrumat către Body Engineering unde am avut o primă discuţie, cu Valentin Bunea, în preajma Crăciunului 2016.

În acea seară am început „dieta” cu ouă ochiuri şi cârnaţi de casă. Contează al naibii de mult ceea ce mănânci.

Peste două săptămâni, la primul seminar intitulat Regulile Jocului, am avut senzaţia că Valentin vorbeşte numai despre mine, punctând toate tâmpeniile făcute. De fapt, vorbea despre el. Am abuzat de corpul meu timp de 44 de ani, iar lucrul ăsta se vedea în analize: ficat gras, steatoză, transaminaze mari, etc. De când am început oficial programul Body Engineering şi până când l-am terminat am slăbit 1kg/săptămână.

În total, de la prima discuţie până în prezent am dat jos 24 kg şi mi-e tare bine. Prietenii cu care nu m-am văzut de mult mă complimentează, pot să alerg după bebe fără sămi iasă limba de un cot şi foarte important, analizele îmi sunt mai bune ca la 25 de ani.

Am revăzut recent o poză din 1997 şi arăt mult mai bine acum la vârsta de 45 de ani decât în urmă cu două zeci de ani! Cât despre întrebarea “cât de complicat poate fi?” Răspunsul este: “simplu şi plăcut”.

Nu am avut meniuri, am urmărit nişte principii simple şi continui să slăbesc până o să ajung la greutatea optimă. Nu mă grăbesc, important este că drumul meu o să mă ducă la destinaţia dorită. Prezenţa lui Marian la întâlnirile săptămânale a fost crucială pentru înţelegerea funcţionarii îngrăşării/slăbirii şi stabilirii unui regim alimentar sănătos.

Mă bucur că fac parte din comunitatea Body Engineering compusă din oameni minunaţi care au trecut exact prin experienţa mea şi care împreună cu echipa Body Engineering m-au ajutat să evit frustrările alimentare din timpul programului.

Oamenii ăştia aveau soluţii pentru toate alimentele care nu sprijineau slăbirea. A fost fantastic. Cum spuneam mai sus: simplu şi uşor. Mulţumesc că m-aţi ajutat să redobândesc fericirea!”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox