fbpx

facebook icon

“Cand intelegi ca drumul este mai important decat destinatia …

Nu m-am nascut grasa, dar toate amintirile mele din perioada copilariei pana in facultate si după sunt cu mine grasa, suferind enorm din cauza asta si constant intr-o lupta cu kilogramele.

La 3 ani am inceput sa ma ingras si nu m-am mai oprit, ajungand in clasa a V-a sa cantaresc 76 de kilograme. Am continuat sa ma ingras, motiv pentru care parintii mei m-au internat la Parhon pentru un set de analize din care a rezultat ca tot surplusul meu de greutate “este de la lingura”.

Atunci am descoperit dieta cu ciorba de varza si am mancat oale intregi degeaba. In liceu am avut primul contact cu dieta disociata si cu infometarea, dar toate fara rost, in clasa a X-a deja depasisem 100 de kilograme la inaltimea de 1,86 m.

Primul maxim l-am atins in anul I de facultate, 1 Ianuarie 2010 – 120,1 kg. M-am dus atunci la sala si am tinut un regim alimentar dupa ureche, reusind sa ajung la 92-94 de kilograme, dar exercitiile fizice efectuate gresit mi-au agravat o problema la spate si m-am ales cu dubla hernie de disc si semi-pareza la piciorul stang.

Atunci a inceput declinul insotit de frustrarea faptului ca nu mai pot sa tin dieta, desi reusisem in trecut. L-am luat pe “de maine” in brate si am continuat sa ma ingras pana in 2015 cand am depasit iar pragul de 100 de kilograme, moment in care am reusit din nou cu Dukan sa slabesc de la 105.3 la 87 de kilograme.

Nici de data asta nu a fost sa fie. Anul 2016 a fost foarte greu din punct de vedere emotional si pentru ca mancam compulsiv, pe fond nervos si gaseam refugiu pentru cateva ore in mancare, dulciuri si sucuri, am reusit sa ma ingras 30 de kilograme intr-un an, ajungand astfel la maximul istoric de 129 de kilograme pe 12 Decembrie 2016.

Asa au fost primii 26 de ani din viata mea – liste cu kilograme, liste cu ce mananc, liste cu kilogramele pe care vreau sa le slabesc, timp pierdut. I-am cunoscut pe Vali si pe Marian pe data de 19 Martie 2017.

Aflasem de Body Engineering inca de la sfarsitul anului 2016, citisem testimonialele, urmaream pagina de facebook, dar initial nu am crezut. Nu in ei, ci in mine. Eram intr-un moment al vietii mele in care ma simteam captiva in propriul corp, imi venea sa urlu toate frustrarile si nemultumirile, eram depresiva.

Mersul la serviciu devenise foarte greu psihic pentru ca trebuia sa imi pun zilnic masca de “totul e bine”, desi in sinea mea ma degradam putin cate putin. Eram prinsa intr-un cerc vicios, seara acasa imi defulam toate nemultumirile in mancare si apoi ma suparam pe mine ca am mancat si spuneam ca “de maine” o sa fie altfel.

M-am inchis in mine, relatiile cu oamenii din jurul meu nu functionau, eu nu eram capabila sa ma inteleg, nu ma odihneam, eram la pamant din toate punctele de vedere. Nu aveam chef de nimic, majoritatea timpului liber il petreceam in pat, era locul meu de siguranta in care nu trebuia sa am de a face cu nimeni, ma izolasem.

Cu toate astea, prima intalnire cu Vali mi-a dat incredere mai presus de informatiile pe care le-am primit. Am simtit cumva ca sunt in locul potrivit, desi eram in continuare neincrezatoare in mine. Dupa primul seminar, intr-o duminica, m-am dus si mi-am luat o punga cu dulciuri zicand ca e ultima. Si asa a fost.

Marti, pe 21 Martie, am avut prima intalnire cu Marian si a inceput calatoria mea spre un eu mai bun. Aveam 121.1 kilograme si niciunul dintre cei doi nu m-a crezut cand le-am spus greutatea mea. Sunt pe drumul asta de 8 luni – 35 de saptamani si am slabit 40.3 kilograme, pe 20 Noiembrie ajungand la 80.8 kilograme (minus 40.3 kilograme in program si minus 48.2 de la maximul atins, -18 cm in talie, -34.5 cm la burta si -22 cm la sold).

Speranta si increderea ca sunt pe calea potrivita le-am avut inca din primele sedinte cu Marian, care pentru mine, pe langa cantitatea imensa de informatii pe care am primit-o, au avut si un rol psihologic, el fiind acolo si cand aveam zile mai proaste si cand sarbatoream fiecare reusita si fiecare pas, dandu-mi mereu incredere si optimism.

Acum am reusit si asta pentru ca am inteles. Am inteles de ce ma ingras, de ce nu slabesc, de ce e importanta ora la care te culci, nu doar cat dormi, am inteles cum functioneaza corpul meu si cel mai important am inteles de ce are el nevoie ca sa functioneze corect.

Nu am trisat, am absorbit toate informatiile ca un burete, le-am aplicat si nu m-am panicat atunci cand stagnam. Am inteles cat de simplu este cat timp esti indrumat corect si am primit mereu raspuns la intrebari. Fiecare sedinta cu Marian imi dadea si mai multa speranta si mai multa bucurie.

De cateva luni, pe langa schimbarile fizice considerabile, sunt cu totul alt om psihic. Sunt un om fericit pentru ca m-am regasit. Am incredere in mine, privesc orice problema ivita altfel, am alt tonus, zambesc tot timpul. Ma simt libera. Sunt mandra de mine si am reinvatat sa ma iubesc.

Multele kilograme in plus au fost ani de zile principala sursa de nefericire din viata mea si am facut multe greseli din cauza lor. Am pierdut oameni si oportunitati. M-am vindecat pe alocuri, nu am uitat prima parte a vietii mele, insa acum am invatat sa o accept si stiu ca m-a facut o persoana puternica, care asteapta cu nerabdare si bucurie ce urmeaza.

Nu o sa pot vreodata sa exprim cat de norocoasa si fericita ma simt pentru ca i-am intalnit pe Vali si pe Marian, iar sub indrumarea lor si pe Florin care inca nu m-a facut sa iubesc miscarea, dar m-a facut sa inteleg importanta lui in tot procesul.

Slabind si linistindu-ma psihic, ma simt ca si cum m-am nascut a doua oara, am primit o noua sansa si acum pot sa fac toate lucrurile pe care mi le doream, dar pe care inainte spuneam ca le voi face dupa ce slabesc. Pana la destinatie mai am aproximativ 12 kilograme, dar stiu cu siguranta ca si ele se vor duce pentru ca stiu ce am de facut.

Din acest motiv spun ca drumul a fost mai important. In mintea mea am invins deja: problema s-a rezolvat si nu exista presiunea de a ajunge la greutatea tinta. Va veni in timp. Va veni pentru ca ii am pe Marian si pe Vali langa mine. Va veni pentru ca eu sunt acum omul pregatit sa ajunga la ea, caci am un stil de viata.”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

WordPress Video Lightbox