fbpx

“În sfârșit, am găsit timp să fac ceea ce îmi propusesem de mult timp și pentru care am fost asaltat de rugămințile prietenilor, anume să scriu câteva rânduri despre povestea mea. Așa că am pus totul pe foaie.

Am fost gras încă de mic

Mereu am fost cel mai gras din clasă, atât la școală, cât și la liceu. Situația a continuat și în anii de facultate, însă nu m-am dat niciodată bătut, nu m-am mulțumit niciodată cu această condiție.

Am făcut dintotdeauna sport

Am luptat și am făcut dintotdeauna sport, în speranța că voi slăbi. Am practicat karate, înot, mergeam pe role, pe bicicletă, toate acestea în speranța unei motivații mai mari, am făcut pariuri pe slăbit cu prietenii mei grași încă de la 12 ani.

Făceam totul și orice ca să slăbesc

Începusem să studiez și devenisem cunoscător în subiectul „slăbit”. Făceam totul și orice ca să slăbesc, dar, în realitate, după rezultatele mele, Yo-Yo ar fi fost o poreclă bună pentru mine.

M-am hotărât să dau examenul de bacalaureat la sport și atunci am descoperit alergarea. Aveam 119 kg. Am reușit să mai scad din grăsime şi am trecut și de examen. Am continuat să alerg. Era extraordinar: îmi descoperisem vocația și mă simțeam fantastic! Însă rezultatele se lăsau aşteptate: nu slăbeam uşor deşi efortul fizic era susţinut.

Am participat la zeci de maratoane și triatloane. Am observat, însă, că, în timp, kilogramele au început să apară din nou, deși alergam aproape zilnic.

În ciuda mişcării susținute, 10 ani mai târziu, la 28 de ani, aveam din nou aproape 120 kg. Mă antrenam pentru competiții, slăbeam până la 100 kg, alergam maratonul și, apoi, în câteva săptămâni, greutatea urca din nou și se stabiliza la 115 kg. Nici înfometarea nu m-a ajutat. Mai târziu, am aflat că organismul se adaptează la o cantitate mai mică de energie şi că, în momentul în care reîncepi să mănânci, recuperează toate kilogramele pierdute.

Apăruseră între timp și alte probleme; aveam în mod obișnuit dureri de spate

Eu dădeam vina pe statul pe scaun la birou. În 2011 am primit diagnosticul: dublă hernie de disc. Se pare că 10 ani de alergare cu 40 kg în plus față de greutatea ideală nu a fost deloc o idee strălucită.

La 28 de ani eram obez, prediabetic și, practic, distrus de 20 de ani de sport făcut cu zeci de kilograme în plus

Eram disperat să slăbesc și, efectiv, eram dispus să fac orice pentru asta: de la maratoane la triatloane, sute de kilometri de bicicletă săptămânal, înfometări și diete care mai de care mai stupide!

Din acea disperare s-a născut nevoia de documentare aprofundată. În timp, am descoperit un univers fascinant, care se lărgea exponențial cu fiecare oră de studiu. Acestea s-au transformat, ulterior, în mii de ore de studiu, sute de cărți citite, prelegeri, seminarii, cursuri.

Disperarea de a slăbi a generat nevoie, nevoia a dus la o activitate pe care o făceam cu plăcere, iar activitatea s-a transformat într-un hobby. Acest hobby mi-a adus, în sfârșit, rezultatele pe care le căutam.

După aproape 30 de ani de încercări soldate cu eșec, reușisem să găsesc o metodă simplă și plăcută de a slăbi fără a fi nevoie de sport și restricție calorică! Mai mult decât atât, pentru prima oară în viață greutatea se stabilizase!

Rezultatele mele au generat curiozitatea prietenilor/colegilor de la birou, care mi-au urmat sfaturile. Sfaturile au dus la rezultate pentru ei și prietenii lor, care, la rândul lor, au trimis alți prieteni și, în timp, au venit și mai multe rezultate. Aceste rezultate au aprins flacăra pasiunii” pentru și mai multe rezultate.

Toată această activitate despre care vă vorbesc se petrecea în fața unei table, aflate la mine acasă. Prietenii mi-au sugerat să îmi deschid un „cabinet” – se poate spune că, efectiv, m-au împins de la spate să o iau pe acest drum.

Nu credeam vreodată că voi abandona cariera de inginer, care m-a dus până în Arabia Saudită pentru proiecte de zeci de miliarde de dolari pentru un rol nesemnificativ, mi se părea mie, de…nutriționist.

Dar am urmat cursurile de acreditare oficiale, am deschis un SRL – Debutant. Apoi am demarat activitatea.

Cum se spune… „Restul este.. istorie.”

Am descoperit că valoarea expertizei tehnice acumulate pe parcursul carierei mele a fost de o importanță capitală, într-adevăr crucială în această odisee. Astfel, mi-am dat seama că, pentru a avea succes în determinarea cauzelor și găsirea soluțiilor în acest sistem complex multifactorial, gândirea „inginerească” a contat mult mai mult decât un background de medicină generală.

Cu sprijinul decisiv al soției mele, am deschis centrul de nutriție și l-am numit Body Engineering.

Fiecare celulă din corpul meu respiră și trăiește după principiile Body Engineering.

La 28 ani aveam o vârstă metabolică de 45 de ani: gras, obosit şi cu un nivel de insulină foarte mare dimineața: 38 uUI/mL. Practic, eram prediabetic şi călcam pe urmele părinților mei diabetici. Şi, cu toate acestea, am aflat că predispoziția genetică nu înseamnă că te vei şi îmbolnăvi. Contează ce combustibil îi oferi corpului. Mizeriile îţi activează predispoziția genetică. Acum, dimineața, am un nivel al insulinei de 3,7 uUI/mL. Şi am realizat acest progres fără medicamente.

M-am trezit acum 7 ani și această alimentație mi-a adus nenumărate beneficii la care nici nu visam:

 • Pot mânca, practic, în cantitate nelimitată; am scăpat pentru totdeauna de numărat calorii și de mese fixe, iar asta pentru un supraponderal/obez este „raiul pe pământ”;
 • Pot mânca oricând/aproape orice, fără să mă umflu la loc, instant, ca înainte;
 • A scăzut dramatic inflamația din articulații, spate, genunchi, umăr (am 7 operații, 5 la genunchi, 2 la claviculă și o dublă hernie de disc neoperată);
 • Pot munci zi de zi 16 – 20h, cu ferestre mari de claritate mintală;
 • După 30 de ani de alimentație deficitară, în sfârșit, pot memora rapid;
 • Nu am mai răcit din 2010, deși vestimentația mea iarna și la -15 grade se compune doar din tricou și pantaloni scurți; de fapt iarna trecută am alergat 10,5 km la -15 grade doar în pantaloni scurţi, iar în decembrie 2016 am stat 25 de minute în apă cu gheață;
 • Digestia este perfectă, tenul curat, pielea strălucitoare, nu au mai apărut carii noi, au dispărut, într-un final, mătreața și eczemele;
 • În plus, zilnic, am 2-3 ore de studiu și creierul procesează fantastic.

Să mai continui?

Sunt atât de mult beneficii încât aș putea scrie o carte

La 34 de ani sunt în cea mai bună formă fizică și mintală. Sunt echilibrat emoțional, având un excelent management al stresului.

Ştiţi când se strică acest echilibru? Când calc strâmb. Dar este ceva asumat.

Dintr-odată apar:

 • Balonări, constipație, arsuri, mâncărimi de piele, ceață mintală;
 • Dureri de articulații, mă dor genunchii și umărul, simt durerile de spate;
 • Apare oboseala, obișnuit fiind să mă trezesc la 06:00 „fresh”, mă trezesc cu greu la 08:00, obosit;
 • Devin irascibil, dispare cheful de muncă, se instalează depresia temporară, scade productivitatea.

În câteva zile, revenind la o alimentație corectă, revin şi beneficiile.

Pentru prima oară în viață am o greutate stabilă. Sincer, acest aspect nici nu mai este interesant, date fiind toate beneficiile de mai sus. Sunt un om transformat.

Nu am apucat să vă povestesc despre beneficiile excepționale ale alimentației corecte din perioada de pre-concepție/sarcină/alăptare/diversificare și pentru copii. Dacă o cunoașteți pe Beatrice, fetița noastră, nu trebuie să mai continui. Dacă urmăriți pagina noastră, o știți cum arată din poze. Cognitiv depășește orice așteptări.

Cei mici sunt de multe ori victimele inconștientei noastre, iar, pentru a le oferi un viitor durabil, departe de sălile de spital, trebuie să le punem la dispoziție acum elementele necesare unei dezvoltări armonioase. Dezvoltarea lor începe în mediul oferit de mamă până în momentul naşterii şi continuă cu fiecare masă pe care le-o oferim.

Fetița noastră, Beatrice, până la 3 ani a luat o singură dată câteva lingurițe de Panadol, niciodată antibiotice. Astfel, de la 1 an și jumătate, de când merge la grădiniță, dintre cei 80 de copii a înregistrat cele mai puține „absențe”. Imunitatea puternică începe cu alimentația sănătoasă.

Închei prin a arăta că am reuşit să ies din mocirlă prin forțele proprii. Am descoperit oameni care au înțeles ce am vrut să fac și care m-au sprijinit. Și încerc să le spun tuturor că, dacă eu am putut, atunci oricine poate.

Îmi susțin clienții până la capăt, până la obținerea rezultatelor dorite. Iar rezultatele vin pentru că eu sunt acolo pentru ei, zi și noapte, pentru că-i înţeleg foarte bine, pentru că, încă de la grădiniță, am fost gras și m-am zbătut timp de aproape 30 de ani cu frustrări, angoase, pofte, foame continuă, mâncat emoțional, diete, regimuri și sport până la epuizare.

Tu nu trebuie să înveţi din propriile greşeli, aşa cum am făcut eu, ci poţi învăţa din greşelile mele: fără poticniri, fără alegeri proaste, dar cu susţinere din partea mea şi a echipei Body Engineering.

Peste ani îţi vei mulţumi pentru decizia inspirată de schimbare a viitorului tău.

Puteţi reuși!

Vă mulțumesc pentru răbdarea de a parcurge aceste multe rânduri,

Valentin Bunea, BEng, CIRM, NEBOSH”

Rezultatele pot fi diferite de la persoană la persoană. Nu garantăm aceleași rezultate, mai ales dacă nu respectați regulile. Însă, facem tot ce stă în puterile noastre.

 

Testimonial ANCUȚA

Ancuta a slabit 19,5 kg in 5 luni

Testimonial Sevestrita

Sevestrita a slabit 32 kg

Testimonial Oana

Oana a slabit 11 kg in 3 luni

Povestea lui Valentin

Deși, timp de 10 ani, a participat la nenumărate maratoane și triatloane pentru a da jos kilogramele, singurele rezultate au fost 5 operații la genunchi și durerile de spate permanente.

Dignosticul dublei hernii de disc și lipsa rezultatelor duc la o depresie suprapusă cu pierderea job-ului.

Vali profită de timpul liber și studiază nutriția, biochimia și anatomia. Stă câte 12h pe zi, “îngropat” în cărți și studii și, după 3 luni, realizează că tot ceea ce învățase până atunci despre corpul uman era greșit.

După 9 luni, Vali era în cea mai bună condiție fizică și psihică, totul fără sport! Nu renunță la studiu, acesta transformându-se ușor ușor într-o obsesie.

Contacteaza-ne

11 + 5 =

Informatii contact

Bd. Aviatorilor nr.52, et.3, ap.10, Bucureşti, România

Follow On

WordPress Video Lightbox