fbpx

SCRIU PENTRU VOI

Vreau să vă ajut să luați cele mai bune decizii în călătoria voastră către un corp frumos și o sănătate mai buna.
STÂLPUL FAMILIEI

STÂLPUL FAMILIEI

de Valentin Bunea Doamnă, citește acest articol și nu o să-ți pară rău. Este despre viitorul tău, al vostru, despre el, stâlpul familiei, soțul tău, tatăl copiilor tăi. Bun, acum că ți-am captat atenția citește mai departe cu mare atenție mesajul...

TENSIUNE / DIABET VS COVID-19

TENSIUNE / DIABET VS COVID-19

Între timp, din italia au sosit câteva date utile. Rata mortalității este mult crescută pentru persoanele care asociază boli cronice. O să le menționez doar pe primele două dintr-o listă lungă: - Hipertensiune arterială – 73,8% - Diabet zaharat –...

DESPRE SĂNĂTATE

DESPRE SĂNĂTATE

Dacă printre rezoluțiile pentru 2020 se regăsește și optimizarea sănătății v-am pregătit un „raport de activitate” al lui Laurentiu​ pentru primele 9 săptămâni în programul Body Engineering.   Vreau cu această ocazie să subliniez că Body...

MENIURI DE CRIZĂ

MENIURI DE CRIZĂ

În 2010 a venit criza și am fost scos din schemă. Deși aveam un CV beton armat am stat mult pe „bară” și am avut o perioadă lungă un buget extrem de limitat pentru mâncare. Azi dacă mă uit în urmă îmi dau seama că 2010 a fost cel mai bun an din...

FRICA DE OUĂ

FRICA DE OUĂ

✅ PRIVILEGIATAm avut privilegiul să fiu șomer 1 an întreg în 2010. Apoi am fost tot „șomer” încă un an cât timp mi-am plătit datoriile acumulate în anul precedent. ✅ EVITREA MALNUTRIȚIEIAm avut mult timp să mă documentez, stăteam minim 8h/zi cu...

DESPRE VITAMINA D3

DESPRE VITAMINA D3

V-am pregătit 2 prezentări video excelente susținute de 2 medici despre vitamina D3, mecanismele implicate în prevenția virozelor și dozele adecvate pentru situația actuală. ✅ DOZE RECOMANDATE Dozele recomandate în cele 2 materiale video corespund...

SENIOR CORONA PROTECTION

SENIOR CORONA PROTECTION

Părinții și bunicii copiilor noștri sunt vulnerabili. Apoi, ce putem face pentru ei? Probabil ți-ai pus și această întrebare. Citește mai departe. ✅ DIABETIC PANDEMIC Majoritatea părinților și bunicilor noștri sunt diabetici sau prediabetici. Unii...

PARERI DESPRE VALENTIN BUNEA – SUNT EXAGERAT?

PARERI DESPRE VALENTIN BUNEA – SUNT EXAGERAT?

  De mic copil am variat între a fi supraponderal / obez. Eram ba „grasul clasei” ba „secundul”. Pana la 28 de ani am făcut sport pentru a slăbi până am ajuns la 5 operații la genunchi și dublă hernie de disc. AM CREZUT Am crezut că sportul...

MEI, HRIŞCĂ, QUINOA – MÂNCARE PENTRU PĂSĂRI

MEI, HRIŞCĂ, QUINOA – MÂNCARE PENTRU PĂSĂRI

  Într-o întâlnire mi-a povestit un veteran în cure de slăbire despre cum a primit un meniu în care erau incluse meiul, hrișca și quinoa. ZIS ȘI FĂCUT Zis și făcut, se duce la plafar cu „rețeta”, iar doamna de la ghișeu întreabă: „Avem pe...

DESPRE PLACEREA DE A MANCA

DESPRE PLACEREA DE A MANCA

Căutăm plăcere în fiecare moment, iar după un moment de stres nivelul de satisfacție scade dramatic. Creierul caută rapid o soluție de compensare și aici intervine mâncarea. MÂNCARE ESTE PLĂCERE Mâncarea a fost dintotdeauna soluția, evolutiv a fost...

INVESTESTE IN TINE – SI O BICICLETA

INVESTESTE IN TINE – SI O BICICLETA

STRESUL ESTE DĂUNĂTOR Orașul este blocat. Aștepți să rezolve cineva în locul tău problema traficului? Nu s-a făcut mai nimic în ultimii 20 de ani, ce te face să crezi că cineva va face ceva să-ți fie ție bine? Stresul ne macină încet precum...

PESTE 200 DE STUDII INTERNAȚIONALE CARE SUSȚIN PROGRAMUL BODY ENGINEERING

Citește studiile de mai jos și spulberă miturile!

Grasimeateingrasa mobil_Centru_Nutritie

“Grăsimea te îngrașă”

Răspuns:
Deși grăsimea vine cu mai multe calorii per gram decât carbohidrații și proteinele nu înseamnă că automat îngrașă. De fapt, consumul alimentelor naturale bogate în grăsimi tind să reducă apetitul.

Aplicarea în programele Body Engineering:
Iubim grăsimea, consumăm cu plăcere ouă, slăninuță, coaste, pește gras, lactate cu conținut ridicat de grăsime, alune, semințe, nuci, ulei de măsline, ulei de cocos. În plus, gătim în unt, ulei de palmier și în untură.

7
mese mici si dese_Centru_Nutritie

„Trebuie să ai mese regulate, să mănânci puțin și des”

Răspuns:
Alt mit care nu este susținut de studiile clinice. În plus, să mănânci des atunci când vrei să slăbești este în primul rând contra-intuitiv și apoi, nu este practic. Ziua este prea scurtă și agitată pentru a urma meniuri stricte cu 3 mese şi 2 gustări la ore fixe.

Aplicarea în programele Body Engineering:
Studiile clinice confirmă ani de zile de practică, 3 mese și 2 gustări aduc rezultate doar pe termen scurt. Însă pe lângă rezultate aduc frustrări și angoase, pe termen lung nefiind o metodă sustenabilă.

Oricum, cine are timp să urmeze meniuri prestabilite de altcineva la ore fixe? Astfel, mai puține mese este mult mai practic.
Știți ce zice bunica despre gustările dintre mese? „Nu mai mânca între mese pentru că strici pofta de mâncare”:)

7
O calorie_Centru_Nutritie

„O calorie este o calorie, nu contează ce mănânci, tot ce contează este să fii în deficit caloric”

Răspuns:

Este complet fals, caloriile consumate din diverse alimente au trasee metabolice diferite și au efecte diferite asupra hormonilor, senzației de sațietate și a creierului. În plus, sănătatea înseamnă mai mult decât greutatea pe cântar; zahărul, făina, uleiurile vegetale polinesaturate reprezintă calorii goale, fără nutrienți care în timp erodează sănătatea.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Nimeni nu vă spune cât să mâncați. Puteți mânca oricât doriți. Sincer, tot ce ne interesează este să consumați alimente dense nutritiv, gătite adecvat. Urmând alimentația propusă de noi, în 3-4 săptămâni veți regla senzația de sațietate și veți mânca mai puțin pentru că așa doriți, fără să vă impună cineva un meniu.

7
mitul D_Centru_Nutritie

„Dacă vrei să slăbești alege produse Low Fat pentru a reduce cantitatea de grăsime saturată și aportul caloric”

Răspuns:

Nu există nicio dovadă științifică conform căreia să existe beneficii pentru a alege, de exemplu, lactate Low Fat. Unde vedeți scris „lejer” sau „0,1% grăsime” veți observa substituția grăsimii cu zahăr. În plus conceptul „Low Fat” nu există în natură. La țară carnea era ținută în garniță, brânza era întotdeauna grasă, laptele bătut avea 4 degete de smântână și bunica gătea exclusiv cu untură.

În plus, untul care provine de la animale care au păscut iarbă conține Vitamina K2 și acid linoleic conjugat (CLA) care nu se regăsesc în alte surse alimentare. Lactatele cu conținut ridicat de grăsime au fost asociate cu un risc mai mic de obezitate; în țările în care consumul de lactate grase este ridicat incidența de boli cardiovasculare este scăzută (De ex: „paradoxul” Francez).

Aplicarea în programele Body Engineering:

Alimentația noastră înseamnă fericire! Ne bucurăm zilnic de ouă, unt, brânzeturi grase. Fiecare festin este un moment de bucurie, friptura are întotdeauna grăsime! Uitați de „piept de pui cu salată”, carne de ton și “brânză de veci”. Join the new Food Revolution!

7
mitul E_Centru_Nutritie

„Uleiurile vegetale (polinesaturate) scad nivelul de colesterol și reduc riscul pentru bolile cardiovasculare”

Răspuns:

Există două tipuri de uleiuri polinesaturate: Omega 3 și Omega 6. Într-adevăr aportul de Omega 3 reduce riscul de boli cardiovasculare, dar același lucru nu este valabil pentru uleiurile de tip Omega 6. Deși acizii grași Omega 6 din uleiurile polinesaturate scad nivelul de colesterol, în același timp favorizează declanșarea inflamației care crește riscul de boli cardiovasculare.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Eliminăm uleiurile de soia, rapiță, de floarea soarelui, sâmburi de struguri și grăsimile hidrogenate precum margarina.

Folosim uleiuri și grăsimi cu procent cât mai mic de acizi grași polinesaturați. Folosim uleiul de măsline în salate, gătim cu untură ca bunica la țară sau cu unt ca în restaurantele cu stele Michelin.

7
mitul F_Centru_Nutritie

„Ar trebui să reducem aportul de sare din alimentație”

Răspuns:

Vestea bună este că într-adevăr, restricția aportului de sodiu scade tensiunea (Ai
tensiune?). Pe de altă parte studiile ne arată că reducerea aportului de sare nu reduce riscul de boli de inimă, nu reduce riscul de deces. În studiile afișate mai jos arătăm că reducerea severă a sodiului crește riscul pentru dezvoltarea anumitor afecțiuni.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Urmarea ghidurilor clasice de a reduce aportul de sodiu către 1500 – 2400 mg nu sunt fundamentate științific; astfel, urmând programul nostru veți putea mânca normal.

7
aport osteoporoza_Centru_Nutritie

„Aportul ridicat de proteine demineralizează oasele și duce la osteoporoză”

Răspuns:

Dintre sutele de mituri care circulă „pe net” acesta ni se pare fascinant. Între 20-40% din compoziția oaselor o reprezintă colagenul, care este o proteină.
De fapt, de-a lungul timpului studiile au arătat că aportul crescut de proteină îmbunătățește sănătatea osoasă, not the other way around. Limitarea aportului de proteine în alimentație este o greșeală (teribilă care în timp ne va duce către osteoporoză).

Aplicarea în programele Body Engineering:

Ne bucurăm zilnic de ouă, carne, pește, organe, fructe de mare, alune, nuci și semințe.
Aceste surse sănătoase de proteine vin la pachet cu minerale, vitamine dar și cu aport de grăsimi sănătoase de care avem nevoie pentru repararea și construcția țesuturilor.

7
carnea rosie_Centru_Nutritie

„Carnea roșie nu este sănătoasă și ar trebui consumată cu moderație”

Răspuns:

Carnea procesată (de exemplu, salam, crenvurşti, s. a) este asociată cu un risc crescut pentru anumite afecțiuni, dar aceste afirmații nu sunt valabile pentru carnea neprocesată.
Carnea roșie neprocesată este inofensivă, însă compuși chimici nocivi ar putea rezulta în urma preparării termice intensive. Răspunsul nu este să evităm carnea roșie, ci să o gătim adecvat, să evităm prăjirea îndelungată, carbonizarea.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Punem sănătatea pe primul loc, insistăm pentru a alege o carne de origine controlată, pe cât permite timpul și bugetul. Vă sfătuim să marinați carnea înainte de a fi preparată termic și de a o găti la temperatură cât mai mică. Întotdeauna alături de o friptură vom recomanda o salată generoasă, multicoloră cu ulei de măsline plină de antioxidanţi pentru neutralizarea potențialilor radicali liberi rezultați prin procesarea termică a cărnii.

7
lowcarbdiets_Centru_Nutritie

„Dietele Low Carb nu sunt sănătoase”

Răspuns:

Rezultatele alimentației sărace în carbohidrați sunt spectaculoase, din acest motiv încă din 2002 dietele de tip Low-Carb au fost intens studiate, există peste 20 de studii clinice de tip RCT.
În majoritatea studiilor, alimentația Low Carb comparată cu cea Low Fat a dus la slăbire mai rapidă, la îmbunătăţirea analizelor (scăderea rezistenței la insulină, a trigliceridelor, a HbA1C, glicemiei și creșterea colesterolului „bun” HDL) Încă din 2010 în Suedia pentru managementul diabetului și al obezității se folosesc cu succes dietele Low Carb.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Limităm aportul de cereale și pseudocereale (alimente pentru îngrășarea animalelor), pâine, cartofi, zahăr, dulciuri, biscuiți, merdenele, bere.
Nu le ducem dorul, însă, avem rețete rapide de pâine, torturi, dulciuri, pizza, chiar și furnizori consacrați de la care puteți comanda! În plus, dulciuri low carb disponibile La Mega Image, Carrefour, Auchan, vom avea grijă să te direcționăm către cele sănătoase.
Este atât de simplu!

7
grasimesaturata_Centru_Nutritie

„Grăsimea saturată crește nivelul de colesterol din sânge și cauzează bolile de inimă”

Răspuns:

Acesta este un mit care nu moare. În fapt, aportul de grăsime saturată creşte nivelul de colesterol HDL (cel bun) și crește numărul particulelor LDL cu diametru mare. Incidența crescută a bolilor de inimă se datorează inflamației și numărului crescut de particule LDL de diametru mic.
Aceste aspecte au fost studiate intensiv în ultimii 30 de ani și studiile au confirmat de-a lungul timpului: consumul de grăsime saturată nu crește riscul de boli cardiovasculare.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Ai liber la slăninuță, bacon, unt, ouă, carne la garniță, ciolan de porc și fantasticele coaste. Happy happy happy!
În plus, analiza comparativă a rezultatelor de laborator înainte și după terminarea programului îți vor oferi confirmarea de care ai nevoie pentru a te bucura de ele pentru tot restul vieții.

7
highproteindiet_Centru_Nutritie

„Abuzul de proteine poate afecta grav rinichii”

Răspuns:

În primul rând, doar 20% dintre persoanele cu care interacționăm ajung la necesarul zilnic pentru buna funcționare. Problema nicidecum nu este abuzul, ci malnutriția.
Mâncăm prea puține proteine iar copiii consumă și mai puțin…
Excluzând afecțiunile preexistente la rinichi, pentru persoanele sănătoase consumul de proteine nu va duce la probleme de sănătate, nici pentru culturiștii care consumă cantităţi foarte mari de proteine pentru perioade lungi de ani de zile.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Proteinele sunt cărămizile cu care corpul nostru construiește și repară organe, produce piele, păr, unghii. Aproximatix 30% din compoziția oaselor reprezintă proteina, același procent se regăsește și în creier. Din nou, dorim să reiterăm, frica legată de consumul proteinelor este nefondată. Mai jos veți găsi 2 resurse pentru aprofundare.

7
eggconsumption_Centru_Nutritie

„Consumul de ouă crește nivelul de colesterol din sânge și favorizează apariția bolilor de inimă”

Răspuns:

După 50 de ani în care studiile clinice nu au putut stabili o cauzalitate între aportul de colesterol și incidența bolilor cardiovasculare, în 2015 în SUA colesterolul este eliminat de pe lista de „substanțe îngrijorătoare”. Prin urmare, în doar 6 luni consumul de ouă a crescut cu 20%. Știm că vă doriți surse oficiale, sunt disponibile mai jos :).
Mai mult decât atât, consumul de ouă crește nivelul de colesterolul „bun” și îmbunătățește profilul lipidic. Ca să conchidem, oul este printre cele mai nutritive alimente de pe glob.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Proteinele sunt cărămizile cu care corpul nostru construiește și repară organe, produce piele, păr, unghii. Aproximatix 30% din compoziția oaselor reprezintă proteina, același procent se regăsește și în creier. Din nou, dorim să reiterăm, frica de consum de proteine este nefondată. Mai jos veți găsi 3 resurse pentru studiu.

7
zaharnociv_Centru_Nutritie

„Zahărul este nociv, sunt doar calorii goale.”

Răspuns:

Consumul de zahăr (includem aici și siropurile de arțar, agave, siropul concentrat din porumb, s. a.) reprezintă mai mult decât calorii goale. Consumate în exces alterează metabolismul, cauzează rezistența la insulină, ficatul gras și steatoza hepatică non alcoolică.
În timp, consumul de zahăr, sirop de agave, arțar, miere, sunt asociate cu risc crescut de obezitate, diabet de tip 2, boli de inimă, sindromul ovarelor polichistice și chiar cancer.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Înlocuim cu succes zahărul și siropurile cu îndulcitori sănătoși fără aport caloric: stevia, eritritol, extract de mesteacăn. În plus, nu consumăm dulciuri pentru că vrem să mâncăm zahăr, ci pentru gustul dulce oferit. Există zeci de produse disponibile în comerț care îndeplinesc cerințele noastre exigente dar și sute de rețete rapide disponibile pe grupurile dedicate pentru membri.
Lasă-te surprins, vei mânca mai multe dulciuri în următoarele 3 luni decât ai făcut-o în ultimii 3 ani!

7
sportoutrun_Centru_Nutritie

„Trebuie să faci sport ca să slăbești”

Răspuns:

Iată unul dintre cele mai puternice mituri adânc înrădăcinate în conştiinţa colectivă.
Dacă ai ajuns pe pagina noastră suntem convinși că ai încercat să slăbești prin sport și ai eșuat.
Adevărul este că sportul crește pofta de mâncare și prin urmare ajungem sa mâncăm mai mult, câteodată necontrolat de mult din alimentele nepotrivite.
În plus, efortul fizic crește necesarul de odihnă, iar dacă deja ești obosit cronic, iți promitem că nu te trimitem la sală.

Aplicarea în programele Body Engineering:

Studiile confirmă experiența noastră lucrând cu mii de oameni din toată lumea: peste 60% din felul în care arăți este dat de alimentație, iar 40% de ora la care te culci. Dacă ai copii, punem pariu că tot ce îți dorești este să dormi mai mult?
Astfel, dorința ta va fi incorporată în programul nostru. Așadar, după ce vii la noi, te trimitem să te culci cu găinile nicidecum să te duci la sală de 5 ori pe săptămână!

7

Vrei să afli mai multe?

7 + 12 =

Telefon

WordPress Video Lightbox